Rasol de vitel marinat
PrinteazaRasol de vitel marinat din: rasoale de vitel, ceapa, morcovi, rosii in bulion, ciuperci, ulei, unt, bulion, faina, vin alb, supa de vita, usturoi, patrunjel, sare si piper.
- 4 rasoale de vitel
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 4 rosii in bulion
- 200 g ciuperci conservate
- 3 linguri ulei
- 30 g unt
- 2 linguri bulion
- 2 lingura faina
- 250 ml vin alb
- 100 ml supa de vita concentrat
- o capatana usturoi
- cateva fire de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pregătesc legumele. Se taie cuburi mărunte atât ceapa, cât si morcovii. Roşiile se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe.
Intr-o cratiţă, se încing uleiul şi untul şi se prăjesc bucăţile de rasol pe ambele părţi timp de 5 minute. Apoi se adaugă ceapa şi morcovii, usturoiul puţin strivit si roşiile.
Se presară făina, sarea şi piperul si se amestecă. Se toarnă vinul, supa si bulionul desfăcut cu puţină apă. Se acoperă cu capac şi se lasă la foc mic pentru o oră.
Se serveşte cald cu pătrunjel deasupra şi mămăligă.
Rasol de vitel marinat
Pofta buna!
Ce pofta mi-ai facut!