Supa crema cu busuioc si crutoane
PrinteazaSupa crema cu busuioc si crutoane din: morcovi, ceapa, usturoi, cartofi, ulei de masline, smantana, supa de legume, busuioc, sare, piper si crutoane.
- 4 morcovi
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 1 cartofi
- 2 linguri ulei de masline
- 200 ml smantana
- 500 ml supa de legume (sau de pui)
- busuioc verde
- sare
- piper
- crutoane pentru servit
Mod de preparare:
Căleşti în ulei bine încins ce. pa tăiată mărunt şi usturoiul feliat până se înmoaie. Adaugi morcovii feliaţi, cartoful tăiat cubuleţe şi continui călirea încă 5-6 minute. Stingi totul cu supa de legume (sau pui) şi laşi să fiarbă până când legumele sunt bine pătrunse.
Strecori legumele, păstrând deoparte zeama, le mixezi cu blenderul (sau le treci prin sită), subţiezi piureul de legume cu zeama păstrată, până la consistenţa dorită, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să dea 2-3 clocote.
Iei vasul de pe foc, adaugi smântână, potriveşti din nou gustul de sare şi o serveşti caldă, însoţită de crutoane de pâine prăjită şi ornată cu frunze parfumate de busuioc verde.
Supa crema cu busuioc si crutoane
Pofta buna!
Supa arata bine!