Retete simple si gustoase: Mancare de morcovi

Printeaza

Retete simple si gustoase: Mancare de morcovi din: morcovi, orez, ceapa, ardei gras, pastarnac, faina, ulei si sare.

 

Ingrediente:Mancare_de_morcovi

  • 2 legaturi morcovi cu frunze
  • 100 g orez
  • o ceapa
  • un ardei gras verde
  • un pastarnac
  • 2 linguri faina
  • o lingura ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Morcovii se taie felii. Ceapa se taie rrtărunt, ardeiul cubule-te şi se pun toate legumele la călit în ulei încins.

După ce legumele s-au înmuiat, se adaugă orezul şi o lingură de făină. Se presară sare şi se lasă puţin la călit.

Se adaugă apă cât să acopere ingredientele si se lasă la fiert.

După ce s-a evaporat apa, se adaugă din nou puţină, şi iar se lasă să se evapore.

Se lasă la fiert, până se înmoaie legumele. Se serveşte caldă, eventual presărată cu mărar.

 

Mancare de morcovi

Mancare_de_morcovi

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Mancare de morcovi si ardei gras

Mancare de morcovi cu carne de porc

Mancare de morcovi cu carne de porc din: pulpa de porc, morcovi, ceapa, rosii, bulion, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 5 morcovi o ceapă 3 roşii o lingură bulion 2 linguri ulei 2 căţei usturoi sare piper   Mod de preparare: Carnea tăiată cuburi se rumeneşte în ulei pe toate […]

Mancare de mazăre cu bulion

Mancare de morcovi cu mazare boabe

Mancare de morcovi cu mazare boabe din: morcovi, mazare boabe, untdelemn, patrunjel, faina, sare. Ingrediente: 2 morcovi o farfurie mică mazăre boabe 50 ml untdelemn o linguriţă pătrunjel verde tocat o linguriţă făină sare   Mod de preparare: Morcovii, curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii, împreună cu mazărea boabe, spălată şi scursă, se prăjesc în […]

 

Mancare de morcovi si ardei gras

Mancare de morcovi cu tarhon

Mancare de morcovi cu tarhon din: morcovi, tarhon, rozmarin, busuioc, bulion, untdelemn, sare. Ingrediente: 2 kg morcovi tarhon rozmarin busuioc (după gust) o lingură bulion 2 linguri unltdelemn sare   Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se taie în felii rotunde şi se fierb în apă clocotită cu sare. Se scurg, se rumenesc […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.