Salată ardelenească cu napi

Printeaza

Salată ardelenească cu napi

Ingrediente:

  • 200 g orez
  • 200 g roşii
  • 4 bucăţi de anghinară sau 200 g napi fierţi
  • 12 ciu­perci fierte
  • 6 sardele în ulei
  • 1/2 lămîie
  • puţin muştar
  • 1 ou
  • 12 măsline mari
  • 1gălbenuş

 

Mod de preparare:

Salată ardelenească cu napi: Orezul se fierbe 25 minute, se strecoară şi se trece prin apă rece.

Napii, roşiile curăţate şi ciupercile se taie şi se amestecă cu orezul şi cu maioneza făcută din ulei, 1 gălbenuş, muştar, sare, puţin zahăr şi zeama de lămîie.

Se aşază artistic pe un platou şi se garniseşte cu feliuţe de roşii, 1 ou fiert tăiat felii, măslinele fără sîmburi şi sardelele.

 

Pofta buna!

 

 

 

Biscuiți de Casă cu Untură

Biscuiți de Casă cu Untură din: faina, untura, zahar, ou, bicarbaonat de sodiu, sare, zahar vanilat. Descoperiți o rețetă clasică de biscuiți cu untură, un deliciu rustic ce aduce aminte de gusturile copilăriei. Acești biscuiți de casă, preparați după o metodă tradițională, sunt nu doar delicioși, ci și o călătorie în timp. Vom explora istoria […]

Curry: O Călătorie Culinară prin Istorie, Nutriție și Rețete Originale

Curry: O Călătorie Culinară prin Istorie, Nutriție și Rețete Originale. Curry-ul, unul dintre cele mai iubite și diversificate preparate din lume, își are rădăcinile în bogata tapiserie a istoriei culinare. Originea și evoluția acestui fel de mâncare sunt atât de complexe și fascinante, încât merită explorarea în detaliu. Originea Curry-ului: Un Amestec de Culturi și […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.