Chifle umplute cu kaizer
PrinteazaChifle umplute cu kaizer din: faina, sare, zahar, ou, sana, unt, drojdie, kaizer, ceapa, lapte si susan.
pentru aluat:
- 325 g faina
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 ou
- 130 ml sana sau lapte batut
- 60 g unt
- 1/2 cub drojdie (20 g)
pentru umplutura:
- 100 g kaizer
- 1 ceapa mica
mai trebuie:
- 1 ou
- lapte
- susan
Mod de preparare:
Frămânţi un aluat din ingredientele de mai sus, pe care îl laşi la crescut. Il împărţi în 16 bucăţi, formezi din fiecare bucată câte o bilă, pe care o turteşti în palmă.
Tai cubuleţe mici kaiserul şi ceapa, pe care le căleşti puţin. Pui umplutura pe chiflele formate, le închizi şi le pui la crescut într-o tavă în cuptor, la foc mic pentru 15-20 de minute.
Le ungi cu un amestec din ou şi lapte, presari susan şi le coci 20 de minute la 200°C. Le poţi umple cu brânză telemea.
Pofta buna!