Drob de miel in aluat
PrinteazaDrob de miel in aluat
- 1 prapur
- măruntaiele de la un miel
- 3 fire ceapă verde
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel verde
- puţin miez de paine albă muiat în lapte
- 2 gălbenuşuri
- 1 ou întreg
- sare
- piper
- 1 lingură lapte dulce rece sau apă rece
- 1 lingură grăsime
Pentru aluat de cartofi :
- 500 g cartofi
- 1 ou
- sare
- puţin unt proaspăt
- puţină drojdie
- făină
- sare
- piper
Pentru coca de făină:
- 150 g făină
- 1 ou
- 1 lingură unt
- sare
Pregătim compoziţia ca la drobul obişnuit şi o aşezăm într-un aluat de cartofi sau în cocă de făină.
Aluatul de cartofi: punem la fiert cartofii, îi dăm prin maşină, adăugăm oul, untul proaspăt, sare, piper, drojdia de bere desfăcută în puţină apă rece. Adăugăm făină cat cuprinde coca, frămantăm şi întindem cu sucitorul o foaie groasă de un deget.
Aşezăm compoziţia de drob la mijloc dandu-i o formă lunguiaţă şi potrivim ca umplutura să fie împăturită în aluat o singură dată. La cele două capete, lipim marginile aluatului, presandu-le uşor cu degetul.
Aşezăm drobul în grăsime încinsă, cu partea unde se împreuneaza foile în jos, şi dăm la cuptor stropind des cu grăsime. Cand s-a rumenit, scoatem drobul şi îl aşezăm pe o farfurie ovală, garnisindu-1 cu ridichi de lună. Tăiem drobul cu aluat cu tot şi îl servim.
Coca de făină: punem făina pe masa de aluat, facem o scobitură la mijloc şi punem 1 ou, 1/4 găoace de ou cu apă, sare şi un varf de cuţit de unt proaspăt şi frămantăm pană se face un aluat moale, care să se poată întinde pe mînă.
Procedăm apoi la fel ca la drobul în aluat de cartofi.
Pofta buna!