Tort cu piure de castane şi caramel
PrinteazaTort cu piure de castane şi caramel din: faina de grau, faina de castane, oua, ulei, unt, lapte, sare, piure de castane, frisca, zahar, ulei si suc de lamaie.
pentru aluat:
- 40 g faina de grau
- 60 g faina de castane
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- 30 g unt
- 350 ml lapte
- un praf de sare
pentru garnitura:
- 2 pachete puire de castane
- 100 g frisca
- pentru caramel:
- 250 g zahar
- 150 ml apa
pentru copt:
- 3 linguri ulei
- cateva picaturi suc de lamaie
Mod de preparare:
Se pun ambele tipuri de făină într-un vas şi se face o gaură la mijloc, unde se pun ouăle, laptele, uleiul si untul topit. Se amestecă cu telul, se strecoară si se lasă aluatul să se odihnească o oră. Intre timp, se prepară caramelul, pentru care într-o crăticioară se pun zahărul si apa rece.
Se adaugă câteva picături de suc de lămâie si se aşază pe foc fără a amesteca. Pe măsură ce zahărul începe să se coloreze, se întoarce oala. Când caramelul a ajuns la culoarea dorită, se trage oala de pe foc si se pune într-o altă oală mai mare, plină cu apă rece. Apoi, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se toarnă diverse forme de caramel. Se lasă să se răcească, se desprind şi se folosesc drept decor.
Se coace aluatul ca pe clătite în tigaia unsă cu ulei, se asază alternativ cu piure de castane amestecat cu frişca şi se aduc la masă cu decoraţiile de caramel.
Tort cu piure de castane şi caramel
Pofta buna!
Imi dai si mie din tortul asta 🙂