Ossobuco cu felii de carne de vita
PrinteazaOssobuco cu felii de carne de vita din: faina, sare, piper, pulpa de vita, ulei, usturoi, ceapa, morcovi, telina, vin alb, supa, rosii, pasta de tomate, zahar si sos gremoleta.
Ingrediente:
- 2 linguri faina
- sare
- piper
- 4 felii pulpa de vita (a 200 g)
- 3 linguri ulei
- 2 catei de usturoi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 150 g telina
- 200 ml vin alb
- 150 ml supa
- 1 conerva rosii bucati
- 3 linguri pasta de tomate
- 1/2 lingurita zahar
- sos gremoleta (amestec de verdeata si condimente): 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel, 2 lingurite coaja de lamaie
Mod de preparare:
Condimentaţi făina, daţi feliile de carne prin ea. Prăjiţi-le cea 5 minute în ulei pe fiecare parte.
Aşezaţi-le într-o formă unsă cu grăsime. Tăiaţi usturoiul şi ceapa cubuleţe şi prăjiţi-le puţin.
Tăiaţi legumele cubuleţe, amestecaţi-le cu vinul, supa, roşiile, pasta de roşii, zahărul şi fierbeţi-le cea 5 minute.
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Turnaţi amestecul de legume peste carne, acoperiţi-o şi lăsaţi-o cea 2 ore la cuptor.
Lăsaţi carnea la cuptor alte 30 de minute fără capac. Tocaţi pătrunjelul şi usturoiul şi amestecaţi-le cu coaja de lămâie.
Presăraţi-le peste carne înainte de seirvire.
Ossobuco cu felii de carne de vita
Poftă bună!