Ciorba scazuta

Printeaza

Ciorba scazuta din: linte, ceapa, usturoi, morcovi, ardei gras, ulei de masline, zeama unei lamaie, chimion, boia dulce, suc de rosii, alune, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:Ciorba_scazuta

  • 400 g linte galbena
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras (galben)
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama unei lamai
  • chimion macinat
  • boia dulce (sau iute)
  • 200 ml suc de rosii
  • 50 g alune (arahide)
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegi lintea, o speli în mai multe ape teci şi o pui la fiert în apă clocotită cu un praf de sare, la foc mic. Separat, căleşti în uleiul de măsline ceapa toqairă mărunt şi usturoiul feliat până devin sticloa­se.

Adaugi morcovii tăiaţi cubuleţe sau trecuţi pe râzătoare, ardeiul cură­ţat de seminţe, tăiat mă­runt, codiţele de pătrunjel tocate fin şi le laşi să fiar­bă în suc propriu circa 15 minute.

Torni legumele pes¬te lintea din oală, adaugi sucul de roşu, condimentezi cu chimion măcinat, boia dulce (sau iute), piper şi laşi să fiarbă, la foc potrivit, circa 25 de minute.

Iei vasul de pe foc, potrivesti din nou gustul de sare, adaugi zeama de lamaie, dupa gust, si servesti dupa dupa circa 5 minute, garnisita cu arahide zdrobite grosier.

Ciorba scazuta

Ciorba_scazuta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.