Saltimbocca alla Romana – O Delicatesă Italiană din: carne de vitel, prosciutto, salvie, unt, ulei de masline, sare, piper, vin alb sec, supa de pui, suc de lamaie, faina. Ingrediente: 4 felii de carne de vitel subțire (aproximativ 150g fiecare) 4 felii de șuncă prosciutto 12 frunze de salvie proaspătă 4 linguri de unt […]
Saltimbocca cu risotto
PrinteazaSaltimbocca cu risotto din: ceapa, usturoi, ciuperci, ulei de masline, orez, vin alb, supa, parmezan, carne de porc, sare, piper, sunca de praga, salvie si unt.
- 2 cepe de marime medie
- 1 catel de usturoi
- 150 g ciuperci champignon
- 3 linguri ulei de masline
- 250 g orez risotto
- 100 ml vin alb
- 500 ml supa
- 50 g parmezan razuit
- 8 bucati de carne de porc (a 80 g)
- sare
- piper
- 8 felii de sunca de Praga
- 8 frunze de salvie
- 1 lingura cu unt
Mod de preparare:
Tăiaţi cuburi ceapa şi usturoiul, tăiaţi ciupercile rondele, apoi căliţi totul în ulei.
Adăugaţi orezul, turnaţi vinul şi lăsaţi să se înăbuşe totul la foc mic.
Turnaţi supa din când în când şi fîerbeţi la foc mic cea 20 de minute, amestecând continuu. Presăraţi parmezanul.
Condimentaţi carnea, aşezaţi şunca şi salvia peste fiecare bucată de carne şi fixaţi-le.
Prăjiţi-le cea 2 minute pe fiecare parte în untul încins. Stropiţi-o cu suc de lămâie.
Serviţi bucăţile de carne alături de risotto.
Saltimbocca cu risotto
Poftă bună!
poate iti place si:
Saltimbocca alla Romana – O Delicatesă Italiană
Pofta buna!