Supa de varza si carnati
PrinteazaSupa de varza si carnati din: varza acra, cuisoare, nucsoara, dafin, ciuperci uscate, carne de porc afumata, carnati afumati, ceapa, mere, usturoi, chimion si paprika.
- 1 kg varza acra
- cuisoare
- nucsoara
- dafin
- 50 g ciuperci uscate
- 200-300 g carne de porc afumata
- 2-3 carnati afumati
- 1 ceapa
- 2 mere mici
- 2 catei de usturoi
- piper chimion
- paprika
Mod de preparare:
Scurge şi toacă varza. Pune-o într-o oală cu un litru de apă şi apoi pe foc potrivit. Curăţă usturoiul, zdrobeş-te-l şi adaugă-l peste varză. Amestecă încet. Adaugă pe rând, amestecând de fiecare dată, piperul şi chimionul, două cuişoare, un sfert de linguriţă de nucşoară, două frunze de dafin şi ciupercile uscate, ceapa şi merele Jntregi, carnea de porc tăiată cubuleţe.
Lasă să fiarbă 25 de minute şi adaugă nişte apă, ca toate ingredientele să fie bine acoperite şi să se pătrundă. Intre timp, taie felii carnaţii şi rumeneşte-i într-o tigaie fără grăsime. Adaugă-i în supa groasă după cele 25 de minute.
Pune paprika (dulce sau iute, după gust), acoperă şi lasă să fiarbă 30 de minute. Scoate merele şi ceapa. Serveşte-o alături de crutoane de pâine.
Supa de varza si carnati
Pofta buna!