Langoşi cu ceapă şi bacon
PrinteazaLangoşi cu ceapă şi bacon din: faina, lapte, zahar, sare, ulei, drojdie, smantana, bacon, ceapa, ciuperci, cascaval, masline si busuioc.
- 300 g faina
- 100 ml lapte
- 1 lingurita zahar
- sare
- 200 ml ulei
- drojdie
mai trebuie:
- smantana
- bacon (slanina)
- ceapa
- ciuperci
- cascaval
- masline
- busuioc
Mod de preparare:
Pui drojdia în laptele călduţ şi puţin îndulcit. Cerni făina, adaugi sare, maiaua, uleiul şi frămânţi. Aluatul îl laşi la dospit. între timp; toci ceapa, ciupercile şl baconul sau slănina cubuleţe. Aluatul dospit îl întinzi cât mărimea unei tăvi, îl ungi cu un strat de smântână, presari cubuleţele de bacon, cupercile, ceapa, măslinele şi pe deasupra presari frunză de busuioc tocat şi caşcaval.
Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180°C. Serveşti langoşul imediat, cât este cald. Poate fi consumat alături de o supă de fasole cu carne afumată.
Pofta buna!