Detoxifierea este un proces prin care organismul încearcă să elimine toxinele și substanțele nocive acumulate în corp. Cu toate acestea, este important să înțelegem că detoxifierea este un proces natural și continuu care are loc în organismul nostru datorită funcției organelor precum ficatul, rinichii, […]
Friptura de vitel in crusta
PrinteazaFriptura de vitel in crusta din: pulpa de vitel, sare, piper, unt, supa, chifla, migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel verde.
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de vițel
- sare
- piper
- 25 g unt
- 200 ml supă
- 1 chiflă veche de-o zi
- 50 g migdale
- 1 cățel de usturoi
- 1 fir rozmarin
- 1 mână pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
încinge cuptorul la 180 ºC. Se fasonează carnea: se taie astfel încât să ia naștere o singură felie, groasă. pasează pâinea zdrobită cu migdale, usturoi și unt moale; se adaugă pătrunjel tocat, sare și piper.
sărează și se piperează carnea și se unge cu jumătate din cantitatea de umplutură. Se rulează și se fixează bine, cu scobitori, cleme sau ață.
așază friptura într-o tavă și se toarnă supă, se acoperă tava cu un capac sau cu folie de aluminiu și se dă la cuptor cca 1 oră.
Apoi se descoperă, se presară deasupra restul de amestec de migdale, rozmarinul și se stropește cu zeamă din tavă.
presează crusta și se mai coace fără capac cca 10 minute, să se rumenească.
Friptura de vitel in crusta
Pofta buna!
Scrumbie la grătar cu lămâie și ierburi aromate
din: file de scrumbie, lamai, ulei de masline extravirgin, ierburi aromate, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăți de file de scrumbie proaspătă 2 lămâi mari, tăiate felii subțiri 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 lingură de ierburi aromate (de […]
Friptura de vitel imi place la nebunie