Bors moldovenesc de gaina cu taitei de casa din: gaina, taitei, ceapa, telina, morcov, sare, piper, bors, verdeata. Ingrediente Bors moldovenesc de gaina cu taitei de casa: o gaina 300 g taitei de casa 1-2 cepe 1/2 telina 1-2 radacini de patrunjel 1 morcov câteva boabe piper sare marar leustean si patrunjel taiat marunt 1 […]
Bors de gaina cu legume si taitei
PrinteazaBors de gaina cu legume si taitei din: faina, ceapa, morcovi, ardei iute, ardei capia, cartofi, rosii, bors, leustean, patrunjel, piper, ou, faina si sare.
Ingrediente:
- o gaina
- 2 cepe
- 2 morcovi
- un ardei iute
- 2 ardei capia
- 2 cartofi
- 4 rosii
- un litru bors
- o legatura leustean
- sare
- o legatura patrunjel
- piper
pentru taitei:
- un ou
- 3 linguri faina
- sare
Mod de preparare:
Se pune găina, curăţată şi spălată, în prealabil, să fiarbă în apă cu sare.
După ce a început să clocotească, se adaugă legumele tăiate cubuleţe şi se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac.
Intre timp, într-un bol, se sparge oul, se bate cu sare şi se îngroaşă cu făina cernută până se obţine o cocă uşor de modelat cu mâna.
Se întinde cu sucitorul într-o foaie subţire şi se taie cu un cuţit fâşii subţiri. Se lasă să se usuce.
După aproximativ 80 de minute, se scoate găina şi se lasă să se răcească, apoi se desface în bucăţi mai mici.
Pieptul şi aripile se folosesc la alt fel de mâncare.
Separat, se pune borşul într-un ibric şi se lasă să dea în câteva clocote.
Roşiile se decojesc şi se taie cubuleţe.
Borşul se strecoară şi se pune în oala de ciorbă cu roşiile şi cu bucăţile de carne rămase.
După ce s-au uscat, tăiţeii se pun în borş, se mai dă într-un clocot şi apoi se serveşte cu verdeaţă.
Bors de gaina cu legume si taitei
Pofta buna!
poate iti place si:
Bors de gaina cu tocmagei (taitei)
Bors de gaina cu tocmagei (taitei) din: gaina, morcovi, ceapa, telina, rosii, patrunjel, bors, leustean, sare, smantana, ou, faina, apa. Ingrediente: 1/2 găină mare 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină 2 roşii 2 rădăcini de pătrunjel cu frunze 1 l borş 2-3 ramuri de leuştean sare smântână 1 ou 1 pahar cu faină 1/2 pahar […]
Pofta buna!