Chiftelute suedeze

Printeaza

Chiftelute suedeze din: carne de porc, carne de vita, smantana, paine, lapte, usturoi, ou, mustar, ceapa verde, sare, piper si ulei.

Ingrediente:

  • 300 g carne de porc tocata
  • 300 g carne de vita tocata
  • 200 ml smantana
  • 1 felie mare de paine
  • 50 ml lapte
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou
  • 1 lingurita cu mustar
  • 1 legatura cu ceapa verde
  • sare
  • piper macinat
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Amestecă cele două feluri de carne cu mâinile ude până se omogenizează bine.

Adaugă pâinea înmuiată în puţin lapte şi foarte bine scursă, un sfert din cantitatea de smântână, oul, ceapa verde tocată, muştarul, sarea şi piperul (după gust).

Cu palmele ude, formează mingiuţe de carne şi prăjeşte-le în ulei încins. Scoate-le pe un grătar sau pe un şervet de hârtie.

Amestecă smântână cu usturoiul zdrobit şi toarnă peste chifteluţele fierbinţi. Serveşte alături de un piure pufos şi o lingură cu gem de merişoare.

 

Chiftelute suedeze

Chiftelute_suedeze

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.