Coltunasi cu carne (Pelmeni)
PrinteazaColtunasi cu carne din: faina, ou, sare, carne de porc, ceapa, albus, unt, patrunjel, sare si piper.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 1 ou
- sare
- apa
pentru umplutura:
- 400 g carne de porc tocata
- 2 cepe
- 1 lalbus
- unt
- patrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un vas mai adânc, amestecă făina cernută cu oul, un praf de sare şi puţină apă (cam trei linguri). Frământă până obţii un aluat elastic. Intre timp, amestecă tocătura cu ceapa şi pătrunjelul mărunţite foarte fin, sarea j şi piperul.
Intinde o foaie subţire. Cu un pahar, taie cercuri de aluat şi pune pe fiecare câte o linguriţă cu umplutură. Uneşte marginile colţunaşului şi unge-le cu albuş. Fierbe pelmenii în apă cu sare până se ridică singuri la suprafaţă. Din acel moment, îi mai ţii maximum 5 minute.
Scoate-i din apă cu o spumieră şi pune-i într-un castron, încinge într-o tigaie unt, aureşte puţină ceapă şi tăvăleşte un pic colţunaşii formaţi. Serveşte-i fierbinţi alături, de un pahar cu vin roşu.
Coltunasi cu carne
Pofta buna!