Ciorbă ardelenească cu carne

Printeaza

Ciorbă ardelenească cu carne din: carne slaba de porc, morcovi, patrunjel, untura, cartofi, ardei grasi rosii, orez, buchetele de conopida, concentrat de gaina, sare, piper, sare de lamaie, smantana si galbenusuri.

Ingrediente:Supe_3

  • carne slaba de porc sau de vitel
  • 3 morcovi mari
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 linguri ulei sau untura
  • 2 cartofi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 100 g orez
  • 4-5 buchetele de conopida
  • 2 linguri concentrat de gaina
  • sare
  • piper
  • sare de lamaie
  • smantana
  • 2 galbenusuri

 

Mod de preparare:

Doi morcovi şi o rădăcină de pătrunjel le razi mărunt, iar celălalt morcov şi rădăcina de pătrunjel le tai ron­dele, lei o oală şi pui 2 linguri de ulei (sau untură), căleşti morcovii şi rădăcina de pătrunjel, atât cele tăiate, cât şi cele rase. După ce s-au călit, adaugi apă şi, când aceasta fierbe, adaugi carnea, tăiată cubuleţe.

Când carnea este aproape fiartă, adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe şi cele 2 linguri de concentrat de legume. Tai 2 ardei mărunt şi îi adaugi în oala de ciorbă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Fierbi separat bucheţelele de conopidă, pentru că altfel, toată ciorba va avea gust de conopidă. Tai apoi conopida în bucăţi mai mici şi le pui în farfurie. Adaugi în ciorbă şi orezul, spălat în prealabil. Când toate ingredientele sunt fierte, pui 1 linguriţă de sare de lămâie, iar smântână o baţi cu cele 2 gălbenuşuri şi le adaugi în ciorbă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.