Peste la gratar cu ardei si ghimbir
PrinteazaPeste la gratar cu ardei si ghimbir din: ghimbir, usturoi, ardei iute, ardei gras, ceapa verde, ulei, supa de peste, sos de soia, suc de lamaie, sare, piper si dorada.
- cca 3 cm ghimbir
- 3 căței de usturoi
- 2 ardei iuți roșii
- 1 ardei gras roșu
- 1 legătură ceapă verde
- 3 linguri ulei
- 3 linguri supă de pește
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură suc de lămâie
- sare
- piper
- 4 dorade curățate, fără cap
Mod de preparare:
Se toacă ghimbirul și usturoiul. Se taie fâșii ceapa verde, ardeiul iute și ardeiul gras.
Se pun toate într‑un suport de aluminiu cu 1 lingură ulei și se călesc 3 min.
Se stinge cu supă, sos de soia și suc de lămâie; se sărează și se piperează.
Se sărează și se piperează peștele; se unge cu 2 linguri ulei și se frige pe grătar 10 min.
Peste la gratar cu ardei si ghimbir
Pofta buna!