Purcel de lapte la frigare

Printeaza

Purcel de lapte la frigare

Ingrediente:Purcel de lapte la frigare

  • 1 purcel de lapte
  • sare
  • ulei
  • usturoi

Mod de preparare:

Purcelul se înjunghie ca şi porcul cel mare. Intr-un ceaun cu apă clocotită tur­năm o jumătate de ceşcuţă cu apă rece şi muiem purcelul, scuturand bine pană începe să se ia părul. Atunci îl scoatem din apă, îl punem pe o masă şi îl fre­căm bine cu mana, pană se duce tot pă­rul.

Dacă mai rămîne păr, muiem din nou purcelul şi îl frecăm pană i se cu­răţă bine.

Clătim în apă rece, despicăm pantecele şi scoatem toate măruntaiele. Spălăm purcelul în cateva ape reci şi îl ţinem agăţat 24 ore, ca să se zvante bine. îl punem pe frigare şi îl aşezăm la foc, ţinand dedesubt un vas în care să se scurgă sucul. In alt vas turnăm un po­lonic de apă clocotită cu şare.

Stropim purcelul cu această saramură pană se frige pe jumătate.

Atunci vărsăm sara­mura şi cu o pană ungem purcelul cu puţin ulei bun, în care punem un căţel de usturoi pisat. Astfel pielea se întă­reşte şi purcelul se rumeneşte mai fru­mos.

Purcelul se serveşte fierbinte la masă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.