Purcel de lapte la frigare
PrinteazaPurcel de lapte la frigare
- 1 purcel de lapte
- sare
- ulei
- usturoi
Mod de preparare:
Purcelul se înjunghie ca şi porcul cel mare. Intr-un ceaun cu apă clocotită turnăm o jumătate de ceşcuţă cu apă rece şi muiem purcelul, scuturand bine pană începe să se ia părul. Atunci îl scoatem din apă, îl punem pe o masă şi îl frecăm bine cu mana, pană se duce tot părul.
Dacă mai rămîne păr, muiem din nou purcelul şi îl frecăm pană i se curăţă bine.
Clătim în apă rece, despicăm pantecele şi scoatem toate măruntaiele. Spălăm purcelul în cateva ape reci şi îl ţinem agăţat 24 ore, ca să se zvante bine. îl punem pe frigare şi îl aşezăm la foc, ţinand dedesubt un vas în care să se scurgă sucul. In alt vas turnăm un polonic de apă clocotită cu şare.
Stropim purcelul cu această saramură pană se frige pe jumătate.
Atunci vărsăm saramura şi cu o pană ungem purcelul cu puţin ulei bun, în care punem un căţel de usturoi pisat. Astfel pielea se întăreşte şi purcelul se rumeneşte mai frumos.
Purcelul se serveşte fierbinte la masă.
Pofta buna!