Purcelus de lapte umplut din: plamani, ficat de purcel, ceapa, franzela, oua, sare, piper, patrunjel, purcel de lapte. Ingrediente: plămâni ficat de purcel ceapă 100 g franzelă 2 ouă sare piper pisat pătrunjel Mod de preparare: Se fierb plămânii şi când sunt gata se pun la răcit; se adaugă ficatul crud, ceapa călită, franzela […]
Purcel la tava sau la cuptor
PrinteazaPurcel la tava sau la cuptor din: purcel de lapte, lamaie, sare, piper, ulei, rom, verdeata.
Poate te intereseaza si:
- purcel de lapte
- lamaie
- sare
- piper
- ulei
- rom
- verdeata
Mod de preparare:
Curăţăm purcelul ca mai sus. Il ungem înăuntru şi pe dinafară cu lămaie, dăm sare şi piper.
Punem într-o tavă, pe lăţime, cateva lemnişoare rotunde, ca să nu se lipească friptura de tavă.
Aşezăm peste ele purcelu;, pe burtă, cu picioarele îndoite. Il ungem cu untură amestecată cu ulei şi rom pentru a căpăta o faţă frumoasă.
Dăm ia cuptor încins ca pentru friptură şi ungem cu grăsime pană începe să prindă coajă.
După ce s-a uscat şoriciul, nu mai ungem cu grăsime, pentru ca să nu capete aspect de fiert.
După 2-2/5 ceasuri, cand începe să se usuce şi şoriciul s-a rumenit, purcelul este gata. Il aranjăm fără sos pe o farfurie, cu verdeaţă împrejur.
Purcel la tava sau la cuptor
Ficat de purcel cu pilaf din: ficat de purcel, orez, ulei, ceapa, suc de rosii, sare, piper, marar, unt. Ingrediente: 2 bucati ficat de purcel tânăr 300 g orez 1 pahar cu ulei 5-6 cepe potrivite 1 cană cu suc de roşii sau 3 linguri cu bulion piper boabe sare 3-4 linguri cu mărar tocat […]
Pentru fript întreg, este indicat purcelul de lapte, care încă nu a început să mănânce. După ce a fost tăiat, se opăreşte cu apă fiartă (la care s-a adăugat a zecea parte apă rece). Se rade părul, se pârleşte, fără să se înnegrească. Se spală bine pe deasupra, se taie pe burtă, se scot măruntaiele, […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- purcel la protap
- purcel la tava
- purcel de lapte la cuptor
- purcelus la tava
- purcelus de lapte la cuptor
- reteta purcel la cuptor
A iesit bine purcelusul?