Naut cu sos de patrunjel
PrinteazaNaut cu sos de patrunjel din: naut, fasole alba, fasole rosie, ceapa, ardei gras, sare, unt, faina, lapte, patrunjel, sare si piper.
- 1 cana cu naut fiert
- 100 g fasole alba
- 100 g fasole rosie
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- sare
pentru sos:
- 1 lingura cu unt
- 1 lingura cu faina
- 300 ml lapte
- 2 linguri cu patrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe fasolea în apă cu sare. Ai grijă să schimbi apa de cel puţin trei ori! După ce a fiert, scurge-o şi pune-o într-un bol. Adaugă boabele de năut, ceapa şi ardeiul tocat mărunt. Separat, topeşte untul. Adaugă făina şi laptele, amestecândi continuu, până când compoziţia se îîngroaşă şi devine omogenă.
Lasă să fiarbă la foc mic aiproxi-mativ 3-4 minute. La final,, presară pătrunjelul tocat, potriveşte gustul de sare şi piper şi toarnă fierbinte peste salata din bol.
Naut cu sos de patrunjel
Pofta buna!
Vreau sa incerc si eu natu cu sos de patrunjel, sigur il fac sa vad ce-mi iese