Bors moldovenesc de fasole din: ciuperci, ceapa, morcov, telina, ardei, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 200 g fasole cu bob mic 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 500 ml borş verdeaţă, după gust sare Mod de preparare: Fasolea spălată […]
Bors de fasole cu praz
PrinteazaBors de fasole cu praz din: fasole alba si rosie, ceapa, praz, morcovi, piept afumat, ardei capia, sare, piper, suc de rosii, bors si boia iute.
Ingrediente:
- 400 g fasole boabe alba si rosie
- 2 cepe
- un fir praz
- 2 morcovi
- 300 g piept afumat
- 1-2 ardei capia
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 300 ml suc de rosii
- bors dupa bust
- o lingurita boia iute
Mod de preparare:
Se alege fasolea si se pune de seara pana dimineata sa se inmoaie in 1-2 l de apa calda.
Dimineata se scoate din apa si se pune sa fiarba in cateva ape pentru a se elimina toxinele.
Dupa ce s-a fiert fasolea, se pune in sita sa se scurga si se acopera cu un capac.
Separat, se curata celelalte legume, se taie marunt si se calesc impreuna cu pieptul afumat careva minute.
Se adauga fasolea, 4 l de apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit.
Spre sfarsit, se adauga sucul de rosii, borsul dupa gust si se condimenteaza dupa preferinta cu sare, piper si boia.
Bors de fasole cu praz
Pofta buna!
Bors de sfecla si fasole din: sfecla, fasole, ceapa, morcov, bors, pastarnac, ulei, smantana, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 bucăţi sfeclă roşie o cană fasole boabe fiartă o ceapă un morcov o rădăcină păstârnac 500 ml borş 2 linguri ulei 2 linguri smântână sare pătrunjel Mod de preparare: Ceapa si sfecla tăiată cuburi se călesc […]
Pofta buna!