Rulada cu crema de ciocolata si castane
PrinteazaRulada cu crema de ciocolata si castane din: oua, zahar tos, esenta de vanilie, faina, cacao, frisca, piure de castane si ciocolata cu lapte.
pentru blat:
- 4 oua
- 125 g zahar tos
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 60 g faina cu factor de crestere
- 40 g cacao plus 1 lingura pentru prasarat
pentru umplutura:
- 400 ml frisca
- 250 g piure de castane
- 100 g ciocolata cu lapte, topita
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20-30 cm. Bate ouăle, zahărul şi vanilia 4 minute, până când amestecul devine cremos. Presară făina şi cacaua şi încorporează cu mişcări delicate de jos în sus cu ajutorul lingurii.
Intinde compoziţia şi nivelează suprafaţa. Dă la cuptor 12-15 min. Lasă să se răcească în tavă câteva minute şi apoi răstoarnă pe o hârtie de copt presărata cu cacao.
Bate frişca spumă şi amestecă uşor cu piureul de castane; apoi încorporează ciocolata astfel încât crema să rămână marmorată, îndepărtează hârtia de pe blatul de ruladă şi distribuie crema într-un strat unifrom, lăsând o margine neunsă de 3 cm. Rulează pe latura scurta către marginea lăsată goală şi aşază pe platou de servit. Nu se întâmpla nimic rău dacă crapă din loc în loc.
Rulada cu crema de ciocolata si castane
Pofta buna!
Imi opresti si mie o bucatica de rulada, doar sa gust 😀