Rulada cu crema de ciocolata si castane

Printeaza

Rulada cu crema de ciocolata si castane din: oua, zahar tos, esenta de vanilie, faina, cacao, frisca, piure de castane si ciocolata cu lapte.

Ingrediente:Rulada_cu_crema_de_ciocolata_si_castane

pentru blat:

  • 4 oua
  • 125 g zahar tos
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 60 g faina cu factor de crestere
  • 40 g cacao plus 1 lingura pentru prasarat

pentru umplutura:

  • 400 ml frisca
  • 250 g piure de castane
  • 100 g ciocolata cu lapte, topita

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 4/180C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20-30 cm. Bate ouăle, zahărul şi vanilia 4 minute, până când amestecul devine cremos. Presară făina şi cacaua şi încorporează cu mişcări delicate de jos în sus cu ajutorul lingurii.

Intinde compoziţia şi nivelează suprafaţa. Dă la cuptor 12-15 min. Lasă să se răcească în tavă câteva minute şi apoi răstoarnă pe o hârtie de copt presărata cu cacao.

Bate frişca spumă şi amestecă uşor cu piureul de castane; apoi încorporează ciocolata astfel încât crema să rămână marmorată, îndepărtează hârtia de pe blatul de ruladă şi distribuie crema într-un strat unifrom, lăsând o margine neunsă de 3 cm. Rulează pe latura scurta către marginea lăsată goală şi aşază pe platou de servit. Nu se întâmpla nimic rău dacă crapă din loc în loc.

Rulada cu crema de ciocolata si castane

Rulada_cu_crema_de_ciocolata_si_castane

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi opresti si mie o bucatica de rulada, doar sa gust 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.