Pachetele rumenite
PrinteazaPachetele rumenite din: ou, apa, ulei, faina, sare, ciuperci, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei.
pentru aluat:
- 1 ou
- 150 ml apa
- 1 lingura cu ulei
- faina cat cuprinde
- sare
pentru umplutura:
- 500 g ciuperci
- 2 cepe
- 3-4 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Bate oul cu apa, uleiul şi sare. Adaugă treptat făină (până obţii un aluat de consistenţa celui de tăiţei, uşor elastic). Lasă-l la rece 30 de minute. Căleşte ceapa în ulei. Adaugă ciupercile tăiate felii şl lasă-le să se înăbuşe.
Spre final, condimentează şi aro-matizează cu feliuţe de usturoi şi verdeaţa tocată mărunt. Intinde aluatul în foi şi taie rotunduri potrivit de mari. Pune în mijloc câte o lingură cu umplutură de ciuperci. Uneşte marginile, apasă uşor cu furculiţa, apoi rumeneşte-leîn baie de ulei. Serveşte-le cu ceapă călită.
Pachetele rumenite
Pofta buna!