Bors cu sfecla rosie si carne
PrinteazaBors cu sfecla rosie si carne din: piept de vita, sfecla rosie, bors, ulei, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, unt, cartofi, varza alba, usturoi, piper negru, foi de dafin, smantana, patrunjel, marar, sare si verdeata.
- 500 g piept de vita
- 300 g sfecla rosie
- 2 linguri ulei
- bors dupa gust
- 100 g rosii
- 2 cepe
- 150 g morcovi
- 1 legatura patrunjel
- 25 g unt
- 125 g cartofi
- 350 g varza alba
- 2 catei de usturoi
- 5 boabe de piper negru
- 2 foi de dafin
- 100 g smantana
- 1 lingura marar
- 1 lingura patrunjel
- sare
- verdeata
Mod de preparare:
Verdeata se spala si se toaca, apoi se pune, cu carnea, intr-o oala cu circa 4 litri de apa, se adauga sare si se lasa la fiert 1 ora jumatate, pana cand s-a fiert carnea.
Se ia carnea din supa, se lasa sa se raceasca si se taie bucati. Se da deoparte.
Sfecla se caleste in ulei. Se adauga bors dupa gust si rosiile si se mai lasa 30 de minute la foc mic.
Ceapa, morcovii si patrunjelul se calesc in unt.
Cartofii si varza se fierb in zeama.
Se pun: usturoiul, sfecla, ceapa, morcovii, mararul, piperul si foile de dafin.
Se mai lasa 10 minute pe foc. Spre sfarsit se pune si carnea.
Bors cu sfecla rosie si carne
Pofta buna!
O sa incerc si eu borsul asta de sfecla cu carne!