Tocană de vită cu legume
PrinteazaTocană de vită cu legume din: piept de vita, dovlecei, cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, radacina de telina, praz, ulei, supa de carne, patrunjel, chimion, sare si piper.
- 750 g piept de vita
- 2 dovlecei mici
- 400 g cartofi fierti
- 4 morcovi
- 2 cepe
- 2 frunze de patrunjel
- 1/2 radacina de telina
- 1 tulpina praz
- 2 linguri ulei
- 1/2 l supa de carne
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 lingurita chimion
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se spală si se taie bucăţi mai mari. Dovleceii se taie felii. Cartofii, telina si ceapa se taie bucăţi. Morcovii se taie rondele. Prazul se spală, se îndepărtează capetele şi se taie inele. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se pun să se rumenească bucăţile de carne. Se scot şi se ţin la cald.
Jumătate din feliile de dovlecei se pun la călit. Se adaugă carnea şi toate legumele. Se asezonează cu sare, piper şi chimion. La sfârşit se pun şi restul de felii de dovlecel. Se toarnă supa de carne Si se lasă la cuptor 1 oră şi jumătate, la foc mediu. La servire, se decorează cu pătrunjel.
Tocană de vită cu legume
Pofta buna!