Mancare cu carne de vita si praz
PrinteazaMancare cu carne de vita si praz din: carne de vita, sare, piper, ceapa, usturoi, ulei, ulei, amidon, chimen, supa de vita, praz, morcov, orez si patrunjel.
- 400 g carne de vită
- sare
- piper
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi curățați
- 3 linguri ulei
- ½ linguriță amidon
- 1 linguriță chimen
- 700-800 ml supă de vită
- 2 fire praz
- 1 morcov
- ½ ceașcă orez cu bob lung
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se taie carnea cuburi, se sărează și se piperează. Ceapa se toacă și se călește în ulei; se adaugă carnea și se lasă să fiarbă până se evaporă tot lichidul. Se presară amidon și chimen, apoi usturoiul pisat; se amestecă și se toarnă 350 ml supă; se acoperă și se lasă să mai fiarbă la foc mijlociu, cca 30 min.
Se adaugă morcovul tăiat în bucăți de 1 cm grosime și prazul tocat. Se presară orez și se toarnă restul de supă; se mai fierbe 20-25 min, până ce se înmoaie orezul. La final, se presară pătrunjel tocat.
Mancare cu carne de vita si praz
Pofta buna!