Supa de creson cu lapte degresat si nucsoara
PrinteazaSupa de creson cu lapte degresat si nucsoara din: creson, ceapa, ulei de arahide, telina, apa, orez, lapte degresat, suc de lamaie, nucsoara si sare.
- 1 legatura creson
- 1 ceapa medie
- 1 lingura cu ulei de arahide
- 20 g tije de telina
- 50 cl apa
- 40 g orez rotund sau basmati
- 50 cl lapte degresat
- 1 lingurita cu suc de lamaie
- nucsoara
- sare
Mod de preparare:
Dacă e nevoie, înlăturaţi rădăcina cu pămînt a cresonului. Spălaţi cu atenţie cresonul şi lăsaţi-l într-un vas cu apă, destul de mare pentru a fi acoperit de apă. Agitaţi-l uşor ca să se depună nisipul pe fundul vasului, apoi scurgeţi cresonul şi ştergeţi-l.
Curăţaţi şi tăiaţi ceapa peştişori. Puneţi-o într-o crăticioară cu uleiul, cresonul şi ţelina spălată şi tăiată cubuleţe. Lăsaţi să se prăjească 5 minute pe foc mediu, amestecînd mereu cu o lingură de lemn, pînă cînd volumul cresonului scade la jumătate.
Subţiaţi amestecul cu apă, apoi adăugaţi orezul. Cînd începe să fiarbă, acoperiţi şi lăsaţi la fiert, la foc domol, 30 de minute. La sfîrşit, adăugaţi laptele şi reluaţi fierberea la foc iute. După ce începe să clocotească, luaţi cratiţa de pe foc, amestecaţi îndelung şi apoi pasaţi totul într-o sită fină.
Pentru această operaţie este bine să vă folosiţi de o lingură, pentru a face fibrele cresonului să treacă prin sită. Adăugaţi sucul de lămîie, săraţi, apoi radeţi puţină nucşoară. Serviţi imediat în supieră.
Pofta buna!