Orez cu prune

Printeaza

Orez cu prune din: prune uscate, zahar, orez, unt.

Poate iti place si:

 

Ingrediente:Orez cu prune

  • 250 g prune uscate
  • 3 linguri zahăr
  • 1/2 ceaşcă orez
  • 1 lingură unt

 

 

Mod de preparare:

Se spală bine prunele uscate şi se fierb în apă. Separat într-o cratiţă mică, se ard, trei linguri de zahăr, nu prea tare, ca să nu prindă gust amar, şi se sting cu zeama în care au fiert prunele.

Între timp se prăjeşte orezul ales şi spălat, cu o lingură de unt, se adaugă o ceaşcă de sirop de zahăr ars, se aşază prunele şi se fierb în cuptor până se moaie orezul.

Se răstoarnă şi se serveşte puţin răcorit, cu restul de sirop de zahăr ars.

 

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Prune cu orez

Prune cu orez

Prune cu orez din: orez, prune, untdelemn, sare, zahar. Ingrediente: 6 ceşti orez 48 prune 6 linguri untdelemn sare 4 linguri zahăr   Mod de preparare: Se înăbuşă orezul, ales, spălat, zvântat, în untdelemn, picurându-se zeama în care au fiert pe jumătate prunele. Se adaugă prunele, sarea şi când orezul este complet fiert, se adaugă […]

Pilaf cu prune

Pilaf de orez cu prune uscate

Pilaf de orez cu prune uscate din: orez, ulei, prune uscate, zahăr, sare. Ingrediente: 700 g orez 200 ml ulei 400 g prune uscate 50 g zahăr sare Mod de preparare: Se alege şi se spală mai întâi orezul, după care se căleşte uşor în puţin ulei. Se stinge cu apă clocotită. Se adaugă apoi […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.