Prajitura cu ciocolata, alune, arahide si nuci
PrinteazaPrajitura cu ciocolata, alune, arahide si nuci din: biscuiti digestivi, ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie, pufarin, foi de gelatina, branza de vaci, unt, miere, lapte gras, ciocolata cu lapte, alune, arahide si nuci pisate.
blatul:
- 175 g biscuiti digestivi
foaia de ciocolata:
- 100 g ciocolata cu lapte
- 70 g ciocolata neagra
- 200 g unt
- 75 g cereale expandate
foaie de branza:
- 5 foi de gelatina
- 500 g branza proaspata de vaci
- 175 g unt
- 100 g miere
- 150 ml lapte
ornare:
- 75 g ciocolata cu lapte
- alune
- arahide
- nuci pisate
Mod de preparare:
Pentru blat, pisaţi biscuiţii într-un blender şi amestecaţi pesmetul obţinut cu untul. Când amestecul este omogen, întindeţi într-o tavă in care ati pus hartie de copt. Dati tava la frigider. Pentru stratul de ciocolată, topiţi la bain-marie ciocolata ruptă bucăţi şi untul.
Când amestecul este omogen, adăugaţi cerealele expandate, amestecaţi uşor şi turnaţi amestecul peste blatul de biscuiţi. Pentru stratul cu brânză, înmuiaţi gelatina în apă rece timp de 5 minute. Amestecaţi brânza, untul si mierea până obţineţi o compoziţie omogenă. Scoateţi gelatina din apa şi adaugati în laptele călduţ. Amestecaţi pana se dizolva.
Ţineţi vasul pe foc, dar nu încălziţi prea tare laptele. Luaţi vasul de pe foc când gelatina s-a dizolvat şi lăsaţi sa se răceasca. Când e aproape rece turnaţi gelatina în amestecul cu brânză. Amestecaţi bine ingredientele şi turnaţi amestecul peste foaia de ciocolată. Dati prăjitura la frigider pentru cel putin 3 ore.
Inainte de servire, scoateţi tava din frigider, scoateţi prăjitura din formă şi aşezaţi pe un platou. Topiţi ciocolata, stropiţi prăjitura cu ciocolata topită şi presăraţi alune, arahide si nuci deasupra.
Pofta buna!