Rulada cu crema caramel bicolora

Printeaza

Rulada cu crema caramel bicolora din: oua, zahar, faina, lapte, ulei, praf de copt, cacao, foi de napolitana, zahar, lapte, amidon si zahar vanilat.

 

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 1 1/4 cana zahar
  • 2 1/3 cani faina
  • 1/3 cana lapte
  • 1/3 cana ulei
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1-2 linguri cacao
  • 3 foi de napolitana

crema caramel:

  • 400 g zahar
  • 900 ml lapte
  • 6 linguri amidon
  • 125 g unt
  • 2 lingurite zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Amestecaţi ouăle cu zahărul, apoi adăugaţi uleiul, laptele şi făina în care aţi amestecat şi praful de copt.

Impărţiţi compoziţia în două castroane şi în unul adăugaţi şi cacaoa.

Coaceţi două blaturi, unul alb, unul negru, în tăvi separate, unse şi tapetate. Lăsaţi hiaturile la răcit, apoi tăiaţi-le în fâşii egale.

Ar trebui să obţineţi 6 fâşii albe şi 6 negre. Tăiaţi-le cât de drept puteţi.

Caramelizaţi zahărul până când obţineţi un caramel auriu. Dacă obţineţi o culoare mai închisă, este posibil să primească un gust amar.

Turnaţi peste caramel 700ml lapte şi adăugaţi vanilia. Lăsaţi să se topească bine caramelul.

Amestecaţi amidonul cu laptele rămas şi adăugaţi acest amestec în vasul cu caramel şi lapte pus la foc mic.

Amestecaţi încontinuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Când crema s-a îngroşat suficient, luaţi vasul de pe foc şi după 10 minute adăugaţi untul şi amestecaţi bine pentru omogenizare.

Ungeţi foile de napolitane cu crema caramel caldă. în mijlocul fiecărei foi aşezaţi două fâşii una albă, alta neagră, unse între ele cu caramel.

Deasupra puneţi alte foi, “în şah”, adică deasupra fâşiei albe, puneţi o fâşie neagră şi invers.

Fâşiile trebuie unse cu cremă, pentru a se lipi între ele. înfăşuraţi foaia de napolitană cât mai strâns în jurul fâşiilor de aluat.

Puteţi să vă ajutaţi de o folie de bucătărie. Legaţi sau strângeţi bine folia şi puneţi ruladele la’frigider pentru câteva ore.

 

 

Rulada cu crema caramel bicolora

Rulada_cu_crema_caramel_bicolora

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • prajitura sah cu foi de napolitana
  • rulada cu foi de napolitana si pandispan
  • Rulada sah
  • prajitura sah in foaie de napolitana
  • rulada cu foi de napolitana si blat
  • rulada sah cu foi de napolitana
  • https://www restaurantedelux ro/rulada-crema-caramel-bicolora html

3 comentarii

  1. Trebuie sa fie tare buna rulada

  2. Buna.Am facut aceasta rulada de cateva ori, dar nu mereu mi-a iesit asa frumos aranjata..mi se rup foile de napolitana cand rulez..imi puteti da secretul rularii sa iasa asa frumos?multumesc

  3. Se pune crema fierbinte pe toată suprafața foi de napolitana și astfel ea se moaie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.