Cartofi noi cu dovlecei
PrinteazaIngrediente:
- 1/2 kg cartofi noi
- 3 dovlecei
- 250-300 g smântână
- 2 linguri făină
- 100 g unt topit şi încă 50 g pentru uns vasul
- 150-200 g caşcaval
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Dovleceii îi cureţi de coajă şi îi tai felii subţiri. Cureţi cartofii şi, la fel, îi tai felii, îi amesteci cu dovleceii, caşcavalul ras, untul topit şi smântână în care desfaci făina.
Ungi un vas cu puţin unt, îl tapetezi cu pesmet şi pui tot amestecul de dovlecei, cartofi, smântână. Dai la cuptor pentru 30 de minute. La masă serveşti direct din vasul în care a stat la cuptor.
Cartofi noi cu dovlecei
Poftă bună!