Salată de Alge Wakame cu Castraveți

Salată de Alge Wakame cu Castraveți –  este un preparat tradițional japonez, cunoscut pentru beneficiile sale nutritive și gustul său revigorant. Algele wakame sunt bogate în vitamine și minerale, iar castraveții adaugă un plus de prospețime și crocănțime. Această salată este perfectă pentru o masă ușoară și sănătoasă, ideală pentru orice moment al zilei.   […]

Alge cu sos de portocale

Alge cu sos de portocale

Alge cu sos de portocale din: alge, laptuci, napi, sare, suc de portocale, seminte de susan. Ingrediente: un sfert de ceaşcă alge o jumătate de ceaşcă de lăptucă de mare trei ceşti de napi o jumătate de linguriţă de sare un sfert de ceaşcă de suc de portocale seminţe de susan o lingură de alge, praf […]

Alge de mare cu susan

Salata de alge raw

Salata de alge raw din: alge, ciuperci, usturoi, fistic, castravete, sos de soia, susan, ardei. Ingrediente: 10-15 g alge uscate 10-15 g ciuperci urechi de lemn uscate 2 căţei de usturoi 1/2 ceaşcă fistic crud 1 castravete mediu ulei de susan sos de soia 1 linguriţă ardei iute roşu   Mod de preparare: Salata de […]

Salata de alge deshidratate

Salata de alge deshidratate

Salata de alge deshidratate din: alge marine deshidratate, ulei de susan, sos de soia, otet balsamic, susan, zahar brun, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 100 g alge marine deshidratate 30 ml ulei de susan 30 ml sos de soia 30 ml oţet balsamic 10 g seminţe de susan 15 g zahăr brun 2 căţei de usturoi (sau […]

Alge marine cu sos de portocale si susan

Alge marine cu sos de portocale si susan

Alge marine cu sos de portocale si susan din: varza, morcovi, ceapa, ridichi Ingrediente: un sfert de ceaşcă de wakame (alge) o jumătate de ceaşcă de lăptucă de mare trei ceşti de nap o jumătate de linguriţă de sare un sfert de ceaşcă de suc de portocale sase linguri de seminţe de susan (adiţional, pentru […]

Suc de rosii si fructe rosii

Suc de verdeturi cu alge verzi-albastrui si mere

Suc de verdeturi cu alge verzi-albastrui si mere din: mere, verdeturi, castraveti, telina, napi, patrunjel, spanac, suc de lamaie, alge. Ingrediente: suc de la două mere mari suc preparat din două ceşti de verdeţuri; folosiţi orice combinaţie dintre următoarele: castraveţi, ţelină, napi, pătrunjel, spanac sau orice alte verdeţuri cu frunze două linguri de suc de […]

Salata de heringi cu legume

Salata de hering si alge

Salata de hering si alge din: hering, orez brun, ardei capia, avocado, ceapa, usturoi, morcovi, nuci, porumb, foi alge, sos de soia, ulei de masline, ulei de susan, otet, boia iute, sare, piper. Ingrediente: 400 g hering marinat 150 g orez brun 4 ardei capia un avocado o ceapă usturoi doi morcovi nuci 100 g […]

Cremă din cartofi şi branză

Unt de fasole verde cu alge

Unt de fasole verde cu alge din: fasole verde, nuci caju, alge verzi-albăstrui, ierburi aromate, usturoi, sare. Ingrediente: 2 ceşti de fasole verde 1/2 ceaşcă de nuci caju 1 lingurita alge verzi-albăstrui 1/2 linguriţă de ierburi aromate 1/2 linguriţă de usturoi pisat 1/2 linguriţă de sare   Mod de preparare: Amestecaţi toate ingredientele într-un piure omogen.   Pofta buna!

Sandvis cald cu sunca

Sendvis cu fulgi de alge si capere

Sendvis cu fulgi de alge si capere din: seminţe de floarea-soarelui, muştar praf, ţelină, morcovi, ceapă, usturoi, suc de lamaie, capere, fulgi de alge, crochete cu roşii, busuioc şi in. Ingrediente: 1 ceaşcă de seminţe de floarea-soarelui, înmuiate în apă 1/2 lingură de muştar praf 1/4 ceaşcă de ţelină, tocată 1/4 ceaşcă de morcovi, tocaţi 2 linguri de ceapă, tocată 1 căţel de usturoi, pisat […]

Sushi cu avocado, somon si alge

Sushi cu avocado, somon si alge din: orez special pentru sushi, oţet de orez, zahăr, sare, foi de alge Nori, somon foarte proaspăt sau afumat, avocado, castravete, batoane de surimi, mix de seminţe de susan alb şi negru, ghimbir murat, sos de soia, pastă wasabi. Ingrediente: 1 cană orez special pentru sushi 50 ml oţet de orez […]

Pasta cu seminte de chia, alge si mustar

Pasta cu seminte de chia, alge si mustar din: alge marine deshidratate,  muştar de preferinţă Dijon, seminţe de chia, cea­pă verde, ulei de cânepă, apă, zeama de lamaie, sare. Semintele de chia sunt o sursă excelentă de nutrienți. Ele conțin o cantitate semnificativă de proteine, fibre, acizi grași omega-3, calciu, magneziu, fosfor și antioxidanți. Semintele de chia sunt bogate în acizi grași […]

Alge de mare cu susan

Alge de mare cu susan – o combinație delicioasă și sănătoasă, apreciată în bucătăria asiatică, în special în cea japoneză și coreeană. Acest preparat reunește texturile crocante ale semințelor de susan cu gustul umami al algelor marine, oferind nu doar o experiență culinară plăcută, ci și numeroase beneficii nutriționale. Algele de mare sunt bogate în […]