Anghinare cu masline
PrinteazaAnghinare cu masline din: anghinare, masline, lamaie, ulei de masline, rosie, menta si patrunjel.
- 4 anghinare
- 20 masline, taiate
- 2 ½ lamaie
- 5 linguri ulei de masline
- 1 rosie, taiata
- ½ legatura de menta, taiata
- ½ legatura de patrunjel, taiata
Mod de preparare:
Taie o lamaie in doua si pune-o intr-o oala cu apa la fiert. Cand incepe sa fiarba, pune in oala capatana de anghinare si las-o sa fiarba cam 40 de minute. Este gata atunci cand partea de jos a devenit suficient de moale incat sa poata fi patrunsa cu o furculita.
Amesteca intr-un castron sucul de lamaie de la 1 ½ lamaie, uleiul de masline, maslinele, rosiile si ierburile. Apoi adauga sare si piper dupa gust.
Se serveste inima de anghinare cu sosul.
Pofta buna!