Ardei copti cu paste, masline si busuioc

Printeaza

Ardei copti cu paste, masline si busuioc din: ardei, ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei iute, pesmet, linguine, masline verzi, busuioc, coaja de lamaie, unt.

Ingrediente:

  • 4 ardei de diferite culori, curatati de seminte si feliati
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, feliati subtire
  • 1 praf fulgi de ardei iute
  • 100 g de paine alba proaspata, facuta pesmet
  • 300 g linguine
  • 85 g masline verzi, fara samburi, taiate in jumatati
  • 1/2 punga de busuic, rupt, cate frunze mici puse deoparte pentru garnisire
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 25 g unt

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Pune ardeii într-o tavă şi tăvăleşte-i prin jumătate din cantitatea de ulei. Asezonează-i şi împrăştie-i într-un singur strat. Lasă-i să se coacă 30 de minute sau până când se frăgezesc.

Incinge restul de ulei într-o tigaie. Pune în ea usturoiul şi căleşte-l la foc mic 10 secunde. Adaugă fulgii de ardei iute, pesmetul, sare şi piper şi prăjeşte-le până când capătă o culoare aurie şi o textură crocantă. Transferă totul într-o farfurie.

Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le, punând deoparte câteva linguri din apa în care au fiert. Amestecă pastele cu ardeii copţi, măslinele, frunzele rupte de busuioc, coaja rasă de lămâie, apa pusă deoparte, untul, sare şi piper.

Presară deasupra pesmetul crocant, frunzele de busuioc şi serveşte.

 

Ardei copti cu paste, masline si busuioc

Ardei_copti_cu_paste_masline_si_busuioc

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Alessia Mantea

    Asta e un fel de salata, a?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.