Ardei copti cu paste, masline si busuioc
PrinteazaArdei copti cu paste, masline si busuioc din: ardei, ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei iute, pesmet, linguine, masline verzi, busuioc, coaja de lamaie, unt.
Ingrediente:
- 4 ardei de diferite culori, curatati de seminte si feliati
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi, feliati subtire
- 1 praf fulgi de ardei iute
- 100 g de paine alba proaspata, facuta pesmet
- 300 g linguine
- 85 g masline verzi, fara samburi, taiate in jumatati
- 1/2 punga de busuic, rupt, cate frunze mici puse deoparte pentru garnisire
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 25 g unt
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Pune ardeii într-o tavă şi tăvăleşte-i prin jumătate din cantitatea de ulei. Asezonează-i şi împrăştie-i într-un singur strat. Lasă-i să se coacă 30 de minute sau până când se frăgezesc.
Incinge restul de ulei într-o tigaie. Pune în ea usturoiul şi căleşte-l la foc mic 10 secunde. Adaugă fulgii de ardei iute, pesmetul, sare şi piper şi prăjeşte-le până când capătă o culoare aurie şi o textură crocantă. Transferă totul într-o farfurie.
Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le, punând deoparte câteva linguri din apa în care au fiert. Amestecă pastele cu ardeii copţi, măslinele, frunzele rupte de busuioc, coaja rasă de lămâie, apa pusă deoparte, untul, sare şi piper.
Presară deasupra pesmetul crocant, frunzele de busuioc şi serveşte.
Ardei copti cu paste, masline si busuioc
Pofta buna!
Asta e un fel de salata, a?