Ardei cu orez
PrinteazaArdei cu orez din: ardei, rosii, orez, ceapa, ulei, patrunjel, marar, sare, piper.
Orezul este una dintre cele mai importante culturi agricole și alimente de bază pentru o mare parte din populația lumii.
Este o plantă din familia Poaceae și este cunoscută științific sub numele de Oryza sativa. Originar din regiunea Asiei de Sud-Est, orezul este cultivat acum în întreaga lume și este unul dintre principalele alimente de bază pentru peste jumătate din populația globală.
Există mai multe tipuri de orez, însă cele mai comune sunt orezul cu bob lung, orezul cu bob scurt și orezul aromatic (cum ar fi Basmati și Jasmine).
Bobul lung devine mai lung și subțire după gătire și este folosit în principal în bucătăria asiatică. Bobul scurt rămâne mai rotund și are o textură mai lipicioasă, ceea ce îl face potrivit pentru sushi și deserturi. Orezul aromatic are un miros distinctiv și un gust de nucă.
- 8 ardei graşi
- 4-5 roşii
- 500 g orez
- 2 cepe
- 4 linguri de ulei
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în ulei încins. Se adaugă orezul, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert până se umflă bobul. La sfârşit se adaugă roşiile tăiate mărunt.
Se lasă la răcit, se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi se potriveşte de sare şi piper.
Ardeii se spală, li se taie câte un căpăcel în partea dinspre coadă, se curăţă de seminţe, se spală şi se lasă la scurs.
Se umplu ardeii cu orez, se ung cu ulei şi se aşază în tavă.
Printre ei se pun felii de roşii şi se dau la cuptor la foc mic, 45 de minute.
Se poate prepara şi un sos de roşii, care se toarnă peste ardei înainte cu 10 minute de a fi scoşi de la cuptor.
Pofta buna!