Ardei cu varza in saramura

Printeaza

Ardei cu varza in saramura din: ardei, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, varza, hrean, boabe de mustar, sare.

Ingrediente:

  • 15-20 de ardei graşi
  • câţiva morcovi
  • câte o ţelină
  • un pătrunjel
  • un păstârnac (rădăcini)
  • două verze
  • hrean
  • boabe de mustar
  • apa
  • sare

 

Mod de preparare:

Se aleg 15-20 de ardei graşi mari, se curăţă de cotoare şi seminţe, cei iuţi se dau deoparte, se spală şi se lasă să se scurgă bine.

Se curăţă şi se taie mărunt, sub formă de tăiţei, câţiva morcovi şi câte o ţelină, un pătrunjel şi un păstârnac (rădăcini) şi două verze, sau se rad pe răzătoarea mare.

Se amestecă totul la un loc, presărând deasupra sare şi se lasă o oră, după care se stoarce zeama.

Se umplu ardeii cu acest amestec şi se închid cu o felie subţire de morcov sau cu o bucată de frunză de varză.

Se aşează ardeii în borcan unul lângă altul, se pune între ei câte o bucată de hrean, din loc în loc, iar deasupra frunze de vişin, frunze de ţelină, un săculeţ cu boabe de muştar şi două scândurele.

Se prepară saramura, adăugând, la un litru de apă, 35-40 g sare şi, când clocoteşte, se toarnă peste ardei.

Se închide borcanul cu două rânduri de celofan şi se lasă pe loc până ce se răceşte, după care se pune la păstrat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.