Ardei umpluţi, pe grătar
PrinteazaArdei umpluţi, pe grătar din: ardei capia, sare, stafide, unt cu usturoi, supa, cuscus, ceapa, curry, sos sambal oelen, migdale, seminte de pin, piper si unt.
- 8 ardei capia rosii
- sare
- 100 g stafide
- 1 lingura unt cu usturoi pisat
- 350 ml supa
- 150 g cuscus instant
- 1 ceapa
- curry
- 1 varf de cutit sos Sambal Oelek
- cate 40 g migdale si seminte de pin
- piper
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Tăiaţi ardeii pe lung, îndepărtaţi-le seminţele şi fierbeţi-i în apă cu sare cca 3 minute. Puneţi stafidele şi untul cu usturoi în supa fierbinte, turnaţi-o peste cuşcuş şi lăsaţi-l cca 5 minute să se umfle.
Tăiaţi ceapa cubuleţe, amestecaţi-o cu curry, cu sosul Sambal Oelek, migdalele, sâmburii de pin, sarea şi piperul şi încorporaţi totul în cuşcuş.
Umpleţi ardeii cu acest amestec, ungeţi-i cu unt şi lăsaţi-i aproximativ 15 minute pe grătar.
Ardei umpluţi, pe grătar
Pofta buna!