Aripioare de pui cu sos de arahide si lemongrass
PrinteazaAripioare de pui cu sos de arahide si lemongrass din: aripi de pui întregi, sos dulce-acrişor, castravete, ulei, sos de soia light, turmeric, chimion măcinat, usturoi, lapte de cocos, zahăr, ghimbir, lemongrass, ardei iute thailandez, chimion, unt de arahide, lapte de cocos, supa de pui.
Ingrediente:
- 1,6 kg aripi de pui întregi
- sos dulce-acrişor
- 1 castravete, curăţat de seminţe şi tăiat în bastonaşe, pentru servit
Pentru marinata:
- 1 lingură de ulei
- 1 lingură sos de soia light
- 2 linguriţe cu vârf de turmeric
- 2 linguriţe cu vârf de chimion măcinat
- 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 2 linguri lapte de cocos
- 3 linguri de zahăr
Pentru sos de arahide:
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 bucată mică de ghimbir, rasă fin
- 1 fir de lemongrass, lovit pentru a-i elibera aroma
- 1 ardei iute thailandez, înţepat peste tot cu vârful unui cuţit
- 1 linguriţă de chimion măcinat
- 4 linguri unt de arahide
- 1 lingură de zahăr
- 2 linguri lapte de cocos
- 100ml supă de pui (vezi sfatul din stânga)
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui cuţit ascuţit sau al unor foarfece de bucătărie, taie vârfurile aripilor de la prima încheietură.
Aruncă-le sau foloseşte-le pentru supă (vezi în stânga sus).
Taie aripile rămase la articulaţie. Pune-le intr-un bol mare nemetalic sau o pungă alimentară.
Combină ingredientele pentru marinadă şi toarn-o peste carne, amestecând bine, apoi ţine aripioarele la frigider cel puţin 4 ore sau peste noapte.
Pentru sos, încinge uleiul într-o oală, apoi adaugă usturoiul, ghimbirul, firul de lemongrass şi ardeiul iute şi căleşte-le 30 de secunde, până când îşi eliberează aroma, încorporează chimionul, prăjeşte-l câteva secunde, apoi adaugă şi celelalte ingrediente.
Fierbe totul suficient de mult pentru a obţine un sos destul de gros. Transferă-l într-un bol, acoperă-l şi lasă-l să se răcească.
încinge cuptorul la 200°C. Aranjează aripile într-o tavă mare de copt, presară-le cu sare şi coace-le 40-45 de minute, întorcându-le pe partea cealaltă la jumătatea intervalului, astfel încât să devină aurii şi crocante.
Dacă în tavă s-a strâns o cantitate mare de zeamă până la jumătatea intervalului, arunc-o înainte de a continua să găteşti carnea.
Chiar înainte de a servi aripioarele, încălzeşte Isosul de arahide şi îndepărtează lemongrassul şi ardeiul iute.
Serveşte aripioarele cu sosul dulce-acrişor şi bastonaşele de castravete.
Aripioare de pui cu sos de arahide si lemongrass
Pofta buna!