Aripioare de pui in crusta de miere cu susan

Printeaza

Aripioare de pui in crusta de miere cu susan din: aripioare de pui, porumb, ulei, varza alba, ceapa rosie, morcovi, iaurt, lamaie, miere, unt de arahide, seminte de susan.

 

Ingrediente: 

  • 900g aripioare de pui
  • 4 ştiuleţi de porumb, fierţi, tăiaţi în jumătăţi
  • 2 linguriţe de ulei
  • 1 varză albă mică, tăiată în sferturi, cotorul îndepărtat, apoi feliată fin
  • 1 ceapă roşie, feliată fin
  • 2 morcovi mari, raşi
  • 200g de iaurt
  • coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri unt de arahide
  • 2 linguri seminţe de susan

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Pune puiul într-o tavă mare, stropeşte-l cu ulei, asezonează-l, apoi dă tava la cuptor pentru 20 de minute.

Intre timp, combină varza, ceapa, morcovii, iaurtul, coaja rasă şi zeama de lămâie, împreună cu sare şi piper, într-un bol.

Pune salata deoparte până când urmează să o serveşti.

Intr-un alt bol, amestecă mierea, untul de arahide şi seminţele de susan cu un praf de sare.

Scoate tava din cuptor, adaugă bucăţile de porumb şi unge sau stropeşte puiul şi porumbul cu acest sos.

Dă tava din nou la cuptor, pentru alte 15-20 de minute, până când carnea şi porumbul devin lipicioase şi caramelizate.

Serveşte-le cu salata de varză.

 

Aripioare de pui in crusta de miere cu susan

Aripioare_de_pui_in_crusta_de_miere_cu_susan

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.