Aripioare in crusta de condimente cu sos iute de artar
PrinteazaAripioare in crusta de condimente cu sos iute de artar din: aripioare de pui, pudră de ardei iute, usturoi pudră, zahăr, pudră de muştar, ulei vegetal, oţet de mere, boia afumată, sos Worchestershire, sos de ardei iute, pastă de ardei iute,
Ingrediente:
- 1 kg aripioare de pui
Pentru crusta de condimente:
- câte 1 linguriţă de pudră de ardei iute, usturoi pudră, zahăr şi pudră de muştar
- 1 lingură de ulei vegetal
Pentru sosul iute:
- 2 linguri oţet de mere
- 2 linguriţe de boia afumată
- 1 lingură de sos Worchestershire
- 3 linguri sos de ardei iute
- 2 linguri sirop de arţar
- 1 lingură pastă de ardei iute
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. într-un bol mic, amestecă ingredientele pentru crusta de condimente, împreună cu 1 linguriţă de sare.
Pune aripioarele într-un bol mare şi amestecă-le cu condimentele gata pregătite, asezonând după gust.
Aşază aripioarele într-un singur strat, într-o tavă mare tapetată cu folie de aluminu (sau două mai mici).
Coace aripioarele 45 de minute, apoi scoate-le din cuptor şi scurge uleiul în exces.
Incinge un grătar cu cărbuni sau pe gaz. Amestecă ingredientele pentru sosul iute într-un bol mic şi, cu o pensulă de bucătărie, unge aripioarele pe toate părţile.
Găteşte aripioarele la căldură directă timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau încinge cuptorul la 220° C şi găteşte-le 15 minute.
Aripioare in crusta de condimente cu sos iute de artar
Pofta buna!