Aripioare de pui marinate la cuptor din: aripioare de pui, sos de soia, zahar, ulei, usturoi, pudra de ghimbir. Ingrediente: 24 de aripioare de pui 200 ml sos de soia 1 legatura ceapa verde 50gr zahar 4 linguri ulei 1 catel de usturoi, zdrobit 1 1/2 lingurite pudra de ghimbir Mod de preparare: […]
Aripioare marinate cu vin
PrinteazaAripioare marinate cu vin din: aripioare de pui, vin, coacaze, sare, piper, boia, usturoi, miere.
- 1 kg aripioare de pui
- 1 lingură rasă ierburi provensale
Pentru marinadă:
- 1 cană de vin
- 1 mână de coacăze zdrobite
- 1 linguriţă sare grunjoasă
- 1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat
- 1 vârf de linguriţă boia iute
- 2-3 căţei de usturoi zdrobiţi
- 1 linguriţă miere
Mod de preparare:
Spală aripioarele, taie-le vârfurile şi pune-le într-un bol mare, în care torni toate ingredientele pentru marinadă.
Amestecă-le puţin, ca să se acopere de marinadă. Lasă-le aşa 2-3 ore.
Scoate aripioarele şi pune-le în tava de copt, 1/2 cană de apă şi o cană de marinadă strecurată.
Presară ierburile provensale şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 30 de minute sau până când devin aurii.
Stropeşte-le din când în când cu sosul din tavă.
Serveşte-le cu orez fiert.
Pofta buna!
poate iti place si:
Aripioare de pui marinate la cuptor
Aripioare de pui cu sos de soia si miere
Aripioare de pui cu sos de soia si miere din: aripioare de pui, usturoi, ceapa verde, soia, miere, otet de orez, ghimbir, ulei de susan, piper cayenne, seminte de susan, patrunjel. Ingrediente: 6 aripioare de pui 1 capatana de usturoi 1 legatura ceapa verde 60 ml sos de soia 2 linguri miere 2 linguri otet […]
Pofta buna!