Aripioare rumene cu sos de usturoi
PrinteazaAripioare rumene cu sos de usturoi din: aripioare de pui, margarina, pesmet, usturoi (ai), boia, sare, piper, smantan, franzela, ulei, sare.
Ingrediente:
- 6 aripioare de pui
- 100 g margarina
- 150 g pesmet
- 2 căţei de usturoi (ai)
- boia
- sare
- piper
Pentru sos:
- 10 căţei de usturoi
- 200 g smântână
- 1 felie franzelă
- 100 ml ulei
- sare
Mod de preparare Aripioare rumene cu sos de usturoi:
Amesteci margarina moale, la temperatura camerei, împreună cu usturoiul curăţat şi zdrobit, boia, sare şi piper după gust, până obţii o pastă.
Speli aripile, le usuci cu şervete şi le ungi cu pasta de margarină.
Le treci prin pesmet şi le aşezi într-un vas termorezistent tapetat cu hârtie de copt, de asemenea unsă cu margarină.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute, având grijă să le întorci pe ambele părţi.
Intre timp, pregăteşti sosul. Inmoi pâinea în apă rece.
Cureţi usturoiul pentru sos, îl zdrobeşti fin, cu puţină sare, ca pentru mujdei.
După 10 minute, amesteci usturoiul cu franzela stoarsă şi sfărâmată cu furculiţa.
Mixezi această compoziţie împreună cu uleiul, pe care îl torni treptat, ca la maioneză.
La sfârşit, încorporezi smântână, mixând încă un minut.
Serveşti sosul cu friptura de pui, dar merge foarte bine şi lângă un grătar din peşte sau cu rasol de carne.
Pofta buna!