Avocado umplut cu ton
PrinteazaAvocado umplut cu ton din: avocado, rosii, cascaval, ton, marar, lamai, castraveti, rosii, ceapa, rozmarin, sare, piper, ulei, cimbru.
- 250 g roşii cherry
- 250 g caşcaval
- două conserve de ton bucăţi
- mărar
- 4 bucăţi de avocado
- două lămâi
- doi castraveţi verzi
- 400 g roşii
- două cepe
- un fir de rozmarin
- dafin
- sare
- piper
- ulei de măsline
- cimbru
- oregano
Mod de preparare:
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie în cubuleţe şi se pun într-un castram. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se adaugă ceapa şi roşiile tocate. Se condimentează, se adaugă frunza de dafin şi crenguţa de rozmarin.
Se acoperă şi se lasă să fiarbă până când scade compoziţia. Se pasează cu un mixer, se trece prin strecurătoare şi se lasă la răcit.
Castraveţii se curăţă, se taie în felii subţiri şi se pun într-un castron împreună cu mărarul tocat, cubuleţele de caşcaval şi feliile de roşii cherry.
Se condimentează, se adaugă două linguri de ulei de măsline şi suc de lămâie. Se taie câte puţin din miezul fiecărui fruct de avocado şi se amestecă bine cu restul de ingrediente.
Se umplu jumătăţile de avocado, se aşază bucăţi de ton şi se servesc cu sosul de roşii.
Pofta buna!