Baclava cu nuci si migdale
PrinteazaBaclava cu nuci si migdale din: nuci, migdale, zahar, unt, foi de placinta, apa, miere, apa de flori de portocal.
Ingrediente:
- 250 g amestec de nuci si migdale
- 80 g zahar pudra
- 200 g unt topit
- 250 g foi de placinta
Pentru sirop:
- 550 ml apa
- 500 g zahar pudra
- 3 linguri miere
- 3 linguri apa de flori de portocal
Mod de preparare:
La robot se mărunţesc mai mare migdalele şi nucile.
Pentru sirop, zahărul şi apa se pun pe foc şi se lasă la fiert până ce se obţine un sirop.
Se trage de pe foc si se adaugă mierea, apa de flori de portocal şi se lasă la răcit.
Se unge cu unt forma de copt, se aşază o foaie de plăcintă, se unge cu unt topit, se aşază altă foaie care se unge cu unt topit.
Se procedează la fel cu încă alte trei foi. Trebuie să fie 5 foi ca bază.
Se repartizează amestecul de nuci şi migdale amestecate cu-zahărul pudră, se stropesc din loc în loc cu sirop şi se acoperă cu alte cinci foi unse cu unt între ele.
Ultima foaie de plăcintă care se aşază peste alte 5 se taie, apoi se dă totul la cuptor pentru 40 de minute.
Imediat cum se scoate din cuptor, se toarnă siropul. Se acoperă şi se lasă de pe o zi pe alta.
Baclava cu nuci si migdale
Pofta buna!