Barbun umplut cu pesmet si rosii
PrinteazaBarbun umplut cu pesmet si rosii din: ciabatta, rosii, masline, seminte de pin, maghiran, busuioc, ulei de masline, sare de mare, piper, barbun.
- 1/2 paine ciabatta
- 1 mana de rosii, tocate
- 1 mana de masline, fara samburi, tocate
- 1 mana de seminte de pin
- 1 mana de frunze proaspete de maghiran sau busuioc
- ulei de masline
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 4 barbuni a cate 225 g fiecare, curatati si crestati din loc in loc
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200°C. Indepartati coaja de pe ciabatta si apoi fie maruntiti miezul cu mixerul pana obtineti un pesmet cu granule mici si tari, fie il tocati marunt cu cutitul.
Puneti painea tocata intr-un castron impreuna cu rosiile, maslinele, semintele de pin si maghiranul, apoi amestecati-le pe toate, subtiind compozitia cu putin ulei de masline.
Asezonati pestele atat in interior, cat si la exterior si puneti-l intr-o tava, unsa in prealabil cu grasime.
Umpleti interiorul barbunilor cu amestecul de pesmet, indesand cate putin si in crestaturile din carnea pestilor si presarandu-l apoi de jur imprejurul acestora.
Coaceti la nivelul de sus al cuptorului timp de 20 de minute.
Serviti, de preferinta, cu salata verde.
Barbun umplut cu pesmet si rosii
Pofta buna!