Băscuţe cu carne şi telemea

Printeaza

Băscuţe cu carne şi telemea din: ceapa, ulei, carne tocata, zahar brun, sare, piper, boia, verdeata asortata, usturoi, aluat de foi, telemea, galbenus, chimen.

Ingrediente:Bascute_cu_carne_si_telemea

  • 1/2 ceapa tocata
  • 1 lingura ulei
  • 300 g carne tocata
  • 1 lingurita zahar brun
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 lingura verdeata asortata tocata si uscata (busuioc, patrunjel)
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 400 g aluat de foi
  • 100 g telemea
  • 1 galbenus
  • chimen

 

Mod de preparare:

Se căleşte ceapa în ulei, se pune înăuntru carnea şi se rumeneşte. Se presară zahăr, piper, sare, boia şi verdeţuri. Se adaugă apoi bulionul şi se lasă să fiarbă la foc moale, cca 20 min. Se adaugă în cele din urmă usturoiul, după gust şi se lasă să se răcească.

Se întinde o foaie de aluat şi se taie în 8 pătrate. Se înţeapă cu furculiţa, în cât mai multe locuri. Se aşază în mijlocul fiecărui pătrat câte o porţie de carne şi se pre¬sară brânză zdrobită. Se pliază colţurile de aluat spre înăuntru.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se ung băscuţele cu gălbenuş bătut şi se presară chimen. Se coc 20-25 minute.

Băscuţe cu carne şi telemea

Bascute_cu_carne_si_telemea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.