Varză înăbuşită cu mere si chimen

Varza acra cu berbec

Varza acra cu berbec din: carne de berbec, varza, untdelemn, bulion, piper, apa.   Ingrediente: 1 kg carne de berbec (costiţe) o varză mare sau 2 verze mai mici 3-4 linguri untdelemn o lingură bulion piper boabe apă     Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune la fiert, înăbuşit, în apă cu […]

Retete pentru masa de Paşte

Cotlete de berbec in stil oriental

Cotlete de berbec in stil oriental din: cotlete de berbec, rinichi, slanina, usturoi, ciuperci, sare, piper, ulei, suc de rosii, patrunjel, cartofi. Ingrediente: 3 rinichi de oaie sau de miel 100 g slănină usturoi sare piper 6 ciu­perci mari ulei 1 cană cu suc de roşii pătrunjel verde tocat 1 kg cartofi   Mod de […]

Pulpa de berbecut cu rodie

Berbec cu sardele

Berbec cu sardele din: pulpa de berbec, slanina afumata, ulei, sardele, ceapa, patrunjel, dafin, tarhon, vin, unt, faina. Ingrediente: 1 bucată pulpă de berbec de circa 1 kg circa 200 g slănină (afumată) 2 linguri ulei 5-6 bucăţi sardele (conservă cu ulei) 2 cepe 2 linguri pătrunjel tocat fin 1 foaie dafin 1/2 lingură tarhon […]

Cotlete de berbecut si cuscus cu stafide

Cotlete de berbec (oaie) la gratar

Cotlete de berbec (oaie) la gratar din: cotlete berbec, ulei, usturoi piper, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg cotlete berbec (oaie) 2 linguri ulei usturoi piper măcinat cimbru sare   Mod de preparare: Cotletele se pregătesc ca şi în cazul cotletelor la tavă. Se ung apoi cu ulei şi se frig pe grătar. Când sunt gata, […]

retete

Sos rece pentru carnea de berbec (oaie)

Sos rece pentru carnea de berbec (oaie) din: otet, vin negru, ulei, apa, bulion, piper, dafin, cimbru, sare, usturoi, boia. Ingrediente: 1 pahar oţet 1 cană vin negru 4 linguri ulei 1 cană apă 2 linguri bulion piper măcinat frunze de dafin cimbru sare 1 căpăţână usturoi 1 linguriţă boia dulce   Mod de preparare: […]

Cotlete de oaie la grătar cu garnitură

Sos fiert pentru carnea de berbec (oaie)

Sos fiert pentru carnea de berbec (oaie) din: otet, ulei, apa, usturoi, piper, dafin, cimbru, ceapa, sare. Ingrediente: 1 cană oţet de vin 4 linguri ulei 1 cană apă 1 căpătână usturoi 10 boabe piper spart (nu măcinat) foi de dafin cimbru 2 cepe tăiate mărunt sare   Mod de preparare Sos fiert pentru carnea […]

Cotlete de berbec la tava

Cotlete de berbec la tava

Cotlete de berbec la tava din: cotlete berbec, usturoi, ulei, piper, dafin, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg cotlete berbec 10-12 căţei de usturoi 2 linguri ulei piper boabe foi de dafin cimbru sare   Mod de preparare: Carnea se opăreşte în prealabil (20-30 de minute în apa fiartă) sau se marinează. Pentru a fi puse […]

Mancarica de varza cu carnati

Varza cu carne de berbec

Varza cu carne de berbec din: carne de oaie, varza acra, ceapa, ulei, bulion, piper, dafin, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne de oaie (berbec) 1-2 verze acre 2-3 cepe 3 linguri ulei (untură) 2 linguri bulion piper boabe (spart uşor) foi de dafin cimbru   Mod de preparare: Carnea se opăreşte în prealabil (cam 20 […]

Pulpa de berbec la tava cu usturoi

Pulpa de berbec la tava cu usturoi din: pulpa de berbec, usturoi, slanina, ulei, piper, dafin, sare. Ingrediente: 2 kg pulpă berbec 10-12 căţei de usturoi 50-100 g slănină 2 linguri ulei piper boabe foi de dafin sare   Mod de preparare: Pulpa de berbec (jigou) se marinează sau se opăreşte înainte în apă clocotită, cel […]

Pilaf cu carne de oaie (berbec)

Pilaf cu carne de oaie (berbec)

Pilaf cu carne de oaie (berbec) din: carne de berbec, orez, ceapa, ulei, piper, cimbru, bulion, sare. Ingrediente: 1 kg carne berbec 0,250 kg orez 2 cepe 2 linguri ulei piper cimbru 2 linguri bulion (sau 2 roşii coapte) sare   Mod de preparare: Carnea se opăreşte în prealabil (cam 20 de minute în apă […]

Cotlete de ied pane cu linte

Spate de miel (berbecut) la tava

Spate de miel (berbecut) la tava din: spate de miel, ulei, vin rosu, otet, usturoi, mirodenii, sare. Ingrediente: 1-1,5 kg spate de miel (greabăn – cu muşchii spatelui şi zona coastelor) 4 linguri ulei 2 pahare vin roşu 1 lingură otet 1 căpăţână usturoi mirodenii (piper, foi de dafin, cimbru etc.) sare   Mod de […]

Ciorba de miel cu orez

Ciorba de berbec (sau oaie)

Ciorba de berbec din: carne de berbec, morcovi, patrunjel, pastarnac, varza, rosii, ardei, sare, bors. Ingrediente: 1 kg carne de berbec (oaie) 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 varză mică 1/2 kg roşii 2 ardei graşi sare 1 l borş   Mod de preparare: Carnea se spală bine şi se taie în bucăţi mai […]

Ciolan de berbec

Ciolan de berbec din: ciolan de berbec, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper, vin, unt.   Ingrediente: un ciolan de berbec un căţel de usturoi cimbru proaspăt rozmarin proaspăt sare de mare după gust piper zdrobit după gust un păhărel de vin (de preferinţă Chardonnay) unt   Mod de preparare Ciolan de berbec: Ciolanul (cu tot […]

Berbecut_in_patrunjel

Berbecut in patrunjel

Berbecut in patrunjel din: pulpa de berbecut, paine, ceapa, patrunjel, usturoi, lapte, ulei, sare, piper, coriandru, rozmarin, cimbru, otet. Ingrediente: 800 g pulpă de berbecuţ 6-7 felii de pâine 1 ceapă mare 2 legături de pătrunjel verde 4 căţei de usturoi lapte ulei sare piper coriandru rozmarin cimbru oţet   Mod de preparare: Pulpa de […]

Tocană cu carne de berbec

Tocanita de berbec

Tocanita de berbec din: carne macra de berbec, coaste sau spinare de berbec, morcovi, ceapa, praz, telina, unt, orez, sare. Ingrediente: 250 g carne macră de berbec 250 g coaste sau spinare de berbec 5 morcovi 2 cepe 2 bucăţi praz 1 ţelină 80 g unt 100 g orez sare mărar pătrunjel verde pastă de roşii […]

Pulpa de berbec gatita olteneste

Pulpa de berbec gatita olteneste din: pulpa de berbec, ulei, orez, tarhon, cimbru, usturoi, sare, piper, boia.   Ingrediente: 1 kg pulpă de berbec 250 ml ulei 200 g orez 500 g roşii frunze de tarhon cimbru 6 căţei de usturoi sare piper 30 g boia dulce de ardei   Mod de preparare: Pulpa de […]

Tocana cu carne de berbecut

Tocana cu carne de berbecut din: pulpa de berbecut, ceapa, rosii, rozmarin, boia, vin, patrunjel, ulei, sare, piper, unt, cartofi. Ingrediente: 1 pulpă de berbecuţ 1 kg ceapă uscată 1 kg roşii mici, cherry 1 crenguţă de rozmarin 1 linguriţă de boia dulce 300 ml vin roşu, sec câteva fire de pătrunjel 3 linguri ulei […]

Berbec delicios cu dovlecei

Pulpa de berbec inabusita (varianta)

Pulpa de berbec inabusita din: pulpa de berbec, slanina, usturoi, untura, sare, piper, ceapa, vin, zeama de carne, dafin. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de berbec tânăr 50 g slănină afumată 1 căpăţănă de usturoi 1 lingură de untură sare piper 3 cepe 1 pahar vin alb 1l zeamă de carne 1 frunza de dafin   […]

Spinare de berbec

Rulada de berbecut

Rulada de berbecut din: pulpa de berbecut, ciuperci, ceapa, usturoi, ardei rosu, marar, cascaval de oaie, vin, usturoi, ou, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg pulpă de berbecuţ 400 g ciuperci champignon 3 fire de ceapă verde 2-3 căţei de usturoi 1 ardei roşu 1 legătură de mărar verde 100 g caşcaval de oaie 400 […]

Cum se prepara cotlete de miel in varianta italiana

Cum se prepara Berbecuț cu hribi (VIDEO)

Cum se prepara Berbecuț cu hribi –  o rețetă tradițională, savurată de gurmanzi datorită combinației unice de arome. Hribii, cunoscuți pentru textura lor cărnoasă și gustul lor intens, completează perfect carnea fragedă de berbecuț, creând un preparat bogat și delicios. Această rețetă nu doar că este plină de savoare, dar este și o sursă excelentă […]

Ciorba de berbec cu legume, bors si leustean

Ciorba de berbec cu legume, bors si leustean din: carne de berbec, morcovi, ulei, rădăcină de patrunjel, rădăcină de păstârnac, varză albă, roşii, ardei graşi, bulion, ceapa, telina, cartofi, leuştean, pătrunjel, bors.   Ingrediente: 1 kg carne de berbec 2 morcovi 100 ml ulei 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 300 g varză albă 300 g roşii 2 ardei graşi 2 linguri bulion […]

Berbecut aromat

Berbecut cu scortisoara, menta si glazura de rodie

Berbecut cu scortisoara, menta si glazura de rodie din: usturoi, scorţişoară, chimen, oregano, lamaie, pulpă de berbecuţ, ceapa rosie, suc de rodie, miere, iaurt, seminţe de rodie, mentă, sare, piper.   Ingrediente: 4 căţei de usturoi 2 linguriţe scorţişoară măcinată 2 linguriţe chimen măcinat 1 lingură oregano uscat 1 lămâie tăiată în sferturi, cu sâmburii scoşi 1,5 kg pulpă de berbecuţ (cu […]

Mancarica de berbec

Mancarica de berbec cu cartofi si telina

Mancarica de berbec cu cartofi si telina din: carne de berbec, telina, cartofi, ceapa, zeama de carne, sare, piper.   Ingrediente: 750 g carne de berbec 2 ţeline 8 cartofi 10 cepe 1 l zeamă de carne sare piper         Mod de preparare: Mancarica de berbec cu cartofi si telina: Alegi carne de berbec, piept […]

Tocana de berbec

Tocana secuiasca cu berbecut si smantana

Tocana secuiasca cu berbecut si smantana din: carne de berbec, ceapa, untura, lapte, smantana, oua, otet, piper, apa. Ingrediente: 1 kg carne de berbec 2-3 cepe puţin untură 1 ceaşcă lapte 1 ceaşcă smântână 2 gălbenuşuri oţet după gust piper 1 pahar apă Mod de preparare: Tai carnea de berbec în cuburi potrivite, peste care […]

Ciorba de berbec cu legume si bors

Ciorba de berbec cu legume si bors din: carne de berbec cu os, morcovi, rădăcini de pătrunjel, ardei graşi, rosii, ceapa uscata sau ceapa verde, zeama de varza, bors, sare, piper, oua, patrunjel verde. Ingrediente: 2 kg carne de berbec, cu os 2 morcovi de dimensiune mijfocie 2 rădăcini de pătrunjel 2 ardei graşi 3-4 roşii 3 cepe uscate […]

Reteta ciorba de berbec

Ciorba de berbec cu ienibahar si nucsoara

Ciorba de berbec cu ienibahar si nucsoara din: cap de berbec, ceafă de berbec, boabe de ienibahar, boabe de piper, nucşoară, ceapa, morcov, cartofi, sare, frunze de pătrunjel, leustean. Ingrediente: 1 cap de berbec 1/2 kg ceafă de berbec 10 boabe de ienibahar 5 boabe de piper 1 vârf de cuţit nucşoară fin măcinată 2 cepe 1 morcov 3 cartofi sare […]

Frigarui cu cuscus si creveti

Frigarui libaneze de berbecut cu cuscus si sos de iaurt

Frigarui libaneze de berbecut cu cuscus si sos de iaurt din: cuşcuş, harissa, apă clocotită, coriandru măcinat, conservă năut, ulei de măsline, suc de lămâie, frunze mentă şi de coriandru, sare, piper, iaurt gras, suc de limette, frunze de mentă, cumin, usturoi, carne de berbecuţ, ghimbir, chili, ulei. Ingrediente: 100 g cuşcuş 2 linguriţe harissa 250 ml apă clocotită 1 praf coriandru măcinat 1 conservă năut 3 linguri […]

Rondele cu mazare si pui

Spata de berbec cu fistic si chimen

Spata de berbec cu fistic si chimen din: orez, spată de berbec, fistic, legătură asortată (cimbrişor, busuioc, lămâiţă, tarhon, măghiran, mentă, pătrunjel), chimen, boia tare, sare, piper. Ingrediente: 500 g orez 1 kg spată de berbec 250 g fistic zdrobit 1 legătură asortată (cimbrişor, busuioc, lămâiţă, tarhon, măghiran, mentă, pătrunjel) 1 praf de chimen 1/2 linguriţă de boia tare […]

retete

Carne de berbec cu sofran, ceapa si unt

Carne de berbec cu sofran, ceapa si unt din: ceafă şi testicule de berbec, ceapa, unt, rădăcină de kawa sub formă de pudră (sau piper), pistiluri de şofran, cartofi, apa, sare, piper.   Ingrediente:  400 g ceafă şi testicule de berbec 2 cepe 25 g unt 40 g rădăcină de kawa sub formă de pudră (sau piper) 4 pistiluri de […]

Vinete umplute cu legume si carne tocata de berbecut

Vinete umplute cu legume si carne tocata de berbecut din: vinete,  usturoi, ceapa verde, ulei de masline, carne tocata de berbecut sau mixta, cumin, boia, orez fiert, ardei gras rosu, ardei gras galben, rosii, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper, supa.   Ingrediente: 4 vinete mici 1 catel de usturoi 2 cepe verzi 4 linguri de ulei de masline 275 g carne tocata de berbecut […]

Frigarui de berbecut cu lamaie si fasole verde

Frigarui de berbecut cu lamaie si fasole verde din: muşchi de berbecuţ, lămâi, căţei de usturoi, foi de dafin, fasole verde, ceapa, ulei de masline, marar, boabe piper, coriandru, ienibahar, chimen. Ingrediente:  800 g muşchi de berbecuţ  2 lămâi  15 căţei de usturoi  25 foi de dafin  800 fasole verde  2 cepe  6 linguri ulei de măsline  2 linguri mărar […]

Ciorbă de berbec cu legume

Ciorbă de berbec cu legume: carne de berbec, morcovi, ulei, patrunjel, pastarnac, varza, rosii, ardei gras, bulion, ceapa, telina, cartofi, radacina de  patrunjel, radacina de pastarnac, bors, sare.   Ingrediente: 1 kg carne de berbec 2 morcovi 100 ml ulei 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 300 g varză 300 g roşii 2 […]