Tocană cu carne de berbec

Carne de berbec cu tocana de legume

O reteta delicioasa de carne de berbec cu tocana de legume din: carne de berbec, cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, bulion de rosii, unt sau untura si faina. Ingrediente: 500 g de carne de berbec 600 g cartofi 2 morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 2 linguri bulion de rosii 2 linguri unt sau untura 1 lingura […]

Carne de berbec in sos chilli

Carne de berbec in sos chilli

O reteta de carne de berbec in sos chili din: ardei, ceapa, usturoi, rosii, ardei chilli, carne de berbec, ulei de masline, sare, scortisoara, cuisoare, masline si migdale. Ingrediente: 4 ardei chiles anehos, uscati 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 rosii 2-3 ardei chilli uscati 1 kg carne de berbec (miel-pulpa) 2-3 lingura ulei […]

Cotlet de berbecut cu cartofi aerati

Cotlet de berbec la gratar

O reteta simpla de cotlet de berbec la gratar din: cotlete si ulei. Ingrediente 10 cotlete 1 lingurita ulei Mod de Preparare Alegem cotlete mai grase, le batem, dam sare, piper, presaram putin cimbru si turnam peste ele o lingurita de ulei. Le lasam sa stea o ora. Putin inaintea mesei, punem cotletele la gratar. […]

Berbec delicios cu dovlecei

Berbec delicios cu dovlecei

O reteta simpla de berbec delicios cu dovlecei din: carne de berbec, untura, ceapa, faina, bulion de rosii, dovlecei si rosii. Ingrediente 1 Kg carne de berbec 1 lingura untura 2 cepe 1 lingura faina 1 lingura bulion de rosii 25 dovlecei mici 6 rosii Mod de Preparare Taiem carnea in bucati de marime potrivita […]

Tocana cu cotlete de berbecuţ

Tocana cu cotlete de berbecuţ din: cotlet de berbecut, cartofi, patrunjel, cimbru, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg cotlet de berbecut 900 g cartofi 1 legatura mica de patrunjel 1 legatura mica cimbru (10-12 crengute) 450 g ceapa sare si piper   Mod de preparare: Tocana cu cotlete de berbecuţ: Curatati ceapa si taiati-o […]

Berbecut cu caise

Berbecut cu caise din: carne de berbecut, caise deshidratate, curmale, ceapa, menta verde, coriandru verde, usturoi, suc de portocale, condiment, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de berbecut, taiata cuburi 250 g caise deshidratate 6 curmale proaspete, taiate in doua, fara samburi 1 ceapa, tocata julien 1 lingura de menta verde, […]

Berbecut cu prune si gutui

Berbecut cu prune si gutui

O reteta simpla si delicioasa de berbecut cu prune si gutui din: plupa de berbecut, prune, gutui, suc de lamaie, miere, ceapa, usturoi, scortisoara, condimente, zahar brun, seminte de susan si ulei de masline. Ingrediente: 700 g pulpa berbecut, taiata cuburi 250 g prune uscate 300 g gutui, taiate felii sucul de la 1 lamaie […]

Berbec delicios cu dovlecei

Pulpa de berbec cu cartofi

O reteta simpla de pulpa de berbec cu artofi din: pulpa de berbec, cartofi, ulei, piper alb, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 1 pulpă de berbec 2 kg cartofi 1 cană ulei 3 linguriţe piper alb măcinat proaspăt sare şi suc de lămâie, după gust Mod de preparare: Pulpa se spală bine, se curăţă […]

Pulpa de berbec inabusita

O reteta delicioasa de pulpa de berbec inabusita din: pulpa de berbec, slanina afumata, usturoi, untura, sare, piper, ceapa, vin alb, zeama de carne si 1 frunza de dafin. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de berbec tânăr 50 g slănină afumată 1 căpăţână de usturoi 1 lingură de untură sare piper 3 cepe 1 pahar cu […]

Sote de berbec

Sote de berbec din: carne de berbec, untura, ceapa, cimbru, bulion, vin. Ingrediente: 1 kg carne macra de berbec 1 lingura de untura 4 cepe cimbru 1 lingura bulion de rosii 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Sote de berbec: taie carnea in bucatele mici de forma cuburilor, se pun intr-o cratita cu o […]

Frigarui din muschi de vita cu legume

Frigarui din carne de berbec

Frigarui din carne de berbec din: carne de berbec, ceap, rosii, lamai, otet, unt.   Ingrediente: 500 gr. carne de berbec 2 buc. ceapa alba 100 gr. ceapa verde 200 gr. rosii 1/2 lamîie 1 lingura otet 1 lingura unt Mod de preparare: Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, […]

Pulpa de berbecut cu sos

Pulpă de berbec la tavă cu slanina si usturoi

Pulpă de berbec la tavă cu slanina si usturoi Ingrediente: 1 pulpă de berbec 125 g slănină 1 căpăţînă usturoi 1 lin­gură untură 1 păhărel vin sau oţet sare   Mod de preparare: Se spală bine pulpa şi se curăţă de grăsime. Cu ajutorul unui cuţit se scoate osul. Carnea se freacă cu sare şi […]

Bors de berbec

Bors de berbec din: carne de berbec, apa, bors, ceapa, morcov, patrunjel, ardei, rosii, orez, leustean, sare. Ingrediente: 750 g carne de berbec 1 l apă 0,5 l borş 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ardei gras 5-6 roşii 2 linguri orez leuştean sare   Mod de preparare: Bors de berbec: Se taie carnea […]

Berbec delicios cu dovlecei

Rotogoale de berbec

Rotogoale de berbec Ingrediente: 1 kg rotogoale 1 căpăţână usturoi 100 g slănină afumată 250 g carne oaie 1 vârf de cuţit cimbru sare piper paprică   Mod de preparare: Se spală cât se poate de bine rotogoalele.Deci, zic iar, se spală bine rotogoalele, apoi se crestează şi se împănează cu slănină afumată, carne şi […]

Berbecut aromat

Piept de berbec cu garnitura de varza cu afumatura

Piept de berbec cu garnitura de varza cu afumatura Ingrediente: 1,600 kg piept de berbec 1,250 kg varză acră 100 g afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 4 căţei usturoi 500 g roşii 150 g ulei 1 1/2 lingură făină 40 g unt 2 gălbenuşuri 40 g telemea     Mod de preparare: Se scot […]

Cotlet de berbecut cu cartofi aerati

Piept de berbec umplut cu garnitura de chiftele de cartofi

Piept de berbec umplut cu garnitura de chiftele de cartofi din: piept de berbec, ficat de berbec, ceapa, verdeata, oua, franzela, sare, piper, cimbru, usturoi, rosii, ciuperci, costita afumata, ulei, cartofi, faina. Ingrediente: 1 piept de berbec de circa 1,400 kg 300 g ficat de berbec 1 ceapa verdeaţă 3 ouă 1 felie franzelă sare […]

Pulpa de berbec cu garnitura de rosii umplute cu orez

Pulpa de berbec cu garnitura de rosii umplute cu orez

 Pulpa de berbec cu garnitura de rosii umplute cu orez Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec sare piper cimbru 1/4 pahar vin roşu 100 g zarzavat 1 ceapă 12 roşii 150 g orez 150 g unt 1,500 kg spanac nucşoară 300 g cartofi 1/2 l supă 100 g şuncă 80 g peşte afumat 1/2 lingură […]

Pulpa impanata de berbec cu garnitura din fasole boabe

Pulpa impanata de berbec cu garnitura din fasole boabe Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 200 g ulei 2 morcovi 1 căpăţină de usturoi 2 cepe 400 g fasole boabe sare piper 1 foaie dafin 1 lingură bulion 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Pulpa impanata de berbec cu garnitura din fasole boabe: […]

Spinare de berbec la frigare cu garnitura de cartofi prajiti si legume natur

Spinare de berbec la frigare cu garnitura de cartofi prajiti si legume natur

Spinare de berbec la frigare cu garnitura de cartofi prajiti si legume natur din: spinare de berbec, sare, piper, unt, usturoi, morcovi, fasole, conopida, mazare, cartofi.   Ingrediente: 1,600 kg spinare de berbec sare piper ulei sau unt 5 căţei usturoi 300 g morcovi 300 g fasole fidea 1 conopidă 300 g mazăre verde 400 […]

Berbec delicios cu dovlecei

Pulpa de berbec cu garnitura de budinca de macaroane

Pulpa de berbec cu garnitura de budinca de macaroane cu sos alb, sunca si cascaval, morcovi si mazare fierte si date in unt Ingrediente 1,600 kg pulpă de berbec 200 g macaroane 60 g şuncă 60 g limbă afumată fiartă 2 ouă 50 g caşcaval 2 linguri sos alb 180 g ulei 60 g slănină […]

retete

Pulpă de berbec

Pulpă de berbec Ingrediente: 1,800 kg pulpă 400 g ceapă verde 200 g usturoi verde 150 g măsline verzi desărate 300 g ciuperci 1/4 l vin 1 lămîie 4-5 roşii sare piper Mod de preparare: Se pregăteşte pulpa şi se pune la tavă cu 50 g ulei, sare, piper şi puţină apă cu vin. Se […]

Berbec cu varză dulce

Cotlete de berbec cu garnitură de budincă de varză cu găluşte

Cotlete de berbec cu garnitură de budincă de varză cu găluşte Ingrediente: 1,600 kg cotlet de berbec 150 g făină 3 ouă sare piper 700 g varză 60 g costiţă afumată 100 g unt 1 linguriţă boia de ardei 2 cepe 2 linguri smantană   Mod de preparare: Se prepară găluştele din 100 g făină, […]

retete

Cotlete de berbec cu garnitură de pilaf cu stafide

Cotlete de berbec cu garnitură de pilaf cu stafide Ingrediente: 1,600 kg cotlet de berbec 100 g masline  verzi 60 g capere 1 ceapa 5 căţei usturoi 300 g  rosii 1/2l supă saui apă 250 g orez 50 g stafide 150g unt 1lin­gură făină 1/2 pahar vin cimbru sare 1 lgătură pătrunjel   Mod de […]

Berbec cu varză dulce

Berbec cu varză dulce

Berbec cu varză dulce Ingrediente: 1,400 kg carne de berbec sare piper 300 g roşii 100 g ulei cimbru 1,500kg varză dulce 4 ardei graşi 1 ceapă 1 pahar vin 300 g cartofi   Mod de preparare: Varza se taie bucăţi şi se pune într-o tavă adincă cu sare, piper, ardeii şi cartofii tăiaţi. Carnea […]