retete

Tocană de berbec cu garnitură de pilaf

Tocană de berbec cu garnitură de pilaf Ingrediente: 1,400 kg carne de berbec 200 g orez 150 g unt sare 1 linguriţă boia de ardei iute şofran 2 cepe 2 mere mici 60 g costiţă afumată 1 1/2 l supă de berbec sau apă 2 linguri smantană   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi […]

Tocana de vita cu salata

Tocană de berbec cu arpagic, morcovi, mazăre, cartofi şi ciuperci

Tocană de berbec cu arpagic, morcovi, mazăre, cartofi şi ciuperci Ingrediente: 1,400 kg carne de berbec (spată sau piept) 80 g costiţă afumată 1/2 l vin roşu 120 g unt 200 g morcovi 10 ciuperci 300 g cartofi 150 g arpagic 100 g mazăre 1 lingură bulion pastă puţin mujdei 1 lingură făină 1 legătură […]

Pilaf de berbec

Pilaf de berbec din: carne de berbec, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, orez, bureti, orez, ceapa, apa, rom Ingrediente: 1 kg carne de berbec 400 g roşii 100 g ulei sare piper cimbru 200 g bu­reţi 240 g orez 1 ceapă 1 1/2 apa 1/2 păhărel de rom   Mod de preparare: Pilaf de berbec: […]

Papricaş de vită

Papricaş de berbec

Papricaş de berbec din: carne de berbec, boia de ardei, ceapa, smantana, rom, cartofi, faina, oua, sare, unt. Ingrediente: 1,400 kg carne dc berbec 1 linguriţă boia de ardei 3 cepe 3 linguri sman­tană 1 păhărel rom 300 g cartofi 2 linguri făină 2 ouă sare unt   Mod de preparare: Papricaş de berbec: Carnea […]

retete

Supă de berbec cu găină

Supă de berbec cu găină din: carne de berbec, carne de gaina, burtei, ceapa, telina, sare, piper, vin, cimbru, patrunjel, marar, galbenusuri, smantana, ulei, faina, apa. Ingrediente: 600 g carne de berbec 350 g carne de găină 200 g bureţi 1 ceapă 1/2 telină sare piper pisat 1 pahar vin cimbru 1 legătură pătrunjel verde […]

Supă de berbec cu fasole boabe

Supă de berbec cu fasole boabe din: carne de berbec, fasole boabe, ceapa, usturoi, pipet afumat, foaie dafin, bulion, vin, apa, sare, smantana.   Ingrediente: 1 kg carne de berbec 350 g fasole boabe 1 ceapă 4 căţei usturoi 180 g piept afumat 1 foaie dafin 1 linguriţă bulion pastă 1/2 pahar vin 3 l […]

Spinare de berbec

Spinare de berbec – un preparat delicios și consistent, ideal pentru mesele festive sau pentru o cină în familie. Această bucată de carne, bogată în arome, poate fi gătită în diverse moduri, cum ar fi la cuptor, la grătar sau pe plită. Prin marinare și gătire corectă, spinarea de berbec devine fragedă și plină de […]

Pulpa de berbecut cu sos

Pulpa de berbec (jigou) la tava

Pulpa de berbec (jigou) la tava Ingrediente: 1 pulpă de berbec 1 lingură ulei cateva cătei de usturoi sare piper 1 ceaşcă zeamă de carne Mod de preparare: Curăţăm şi spăîăm pulpa de berbec. Sărăm şi împănăm cu usturoi, ungem cu ulei şi presărăm piper. Apoi aşezăm frip­tura în tavă cu partea grasă în sus. […]

Retete pentru masa de Paşte

Cotlet de berbec pane

Cotlet de berbec pane Ingrediente: 10 cotlete 2 ouă pesmet grăsime pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Cotletele de berbec sunt mult mai mici decat cele de viţel, de aceea se socotesc cîte două de persoană. Dintr-o bucată de carne cu mai multe coaste şi vertebre putem face mai puţine cotlete decat numărul coastelor, […]

Cotlete de berbec la gratar

Cotlete de berbec la gratar Ingrediente: 10 cotlete berbec 1 linguriţă ulei sare piper cimbru Mod de preparare: Cotlete de berbec la gratar: Alegem cotlete mai grase, le batem, dăm sare, piper, presărăm puţin cimbru şi turnăm peste ele o linguriţă de ulei. Le lăsăm să stea o oră. Puţin înaintea mesei, punem cotletele pe […]

Tas kebap

Tas kebap

Tas kebap Ingrediente: 1 kg carne berbec 1 lingură untură 4 cepe cimbru 1 lingură bulion de roşii 1/2 păhărel vin Mod de preparare: Tas kebap: Tăiem carnea de berbec în bucăţele mici de forma unor cuburi. Le punem în­tr-o cratiţă cu o lingură de untură, cu ceapa tăiată felii subţiri, piper, sare, cim­bru şi […]

Berbec cu dovlecei

Berbec cu dovlecei din: carne de berbec, untura, ceapa, faina, bulion de rosii, dovlecei, rosii.   Ingrediente: 1 kg carne berbec 1 lingură untură 2 cepe 1 lingură făină 1 lingură bulion de roşii 25 dovlecei mici 6 roşii Mod de preparare: Berbec cu dovlecei: Tăiem carnea în bucăţi de mărime po­trivită şi o prăjim […]

Canapele cu berbec

Canapele cu berbec

Canapele cu berbec din: carne, canapele, zarzavat, ceapa, cimbru, ulei, unt, vin, costita afumata, castraveciori, verdeata, aspic. Ingrediente: 1,200 kg carne de berbec sau miel 24 canapele 150 g zarzavat 1 ceapă 1 cimbru 30 g ulei 50 g unt puţin vin 30 g costiţă afumată cîţiva castraveciori în oţet verdeaţă 60 g aspic   […]

Cum se prepara cotlete de miel in varianta italiana

Pulpa de berbec la tava

Pulpa de berbec la tava  Ingrediente: 2 kg pulpă 50 g slănină 1 căpăţână usturoi 1 lingură untură sare     Mod de preparare: Se alege totdeauna carne de berbec tânăr şi care nu miroase. Totuşi, carnea de berbec nu se întrebuinţează niciodată prea proaspătă şi se ţine cel puţin 2 – 3 zile după […]

Ciorba de berbec

Ciorba de berbec din: apa, bors, carne de berbec, morcov, patrunjel, varza, rosii, ardei, sare. Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 750 g carne de berbec 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 varză mică 500 g roşii 1 ardei gras sare     Mod de preparare: Ciorba de berbec: Se taie carnea bucăţi potrivite. Se […]

Pilaf cu praz si cartofi

Pilaf cu carne de berbec

Pilaf cu carne de berbec din: carne de berbec, orez, rosii, ardei grasi, sare, piper, ulei, patrunjel, otet, condimente.   Ingrediente: 500 g carne berbec 1 cană orez 3-4 roşii 2 cepe 2 ardei graşi sare piper ulei pătrunjel verde oţet 1 cub condimente   Mod de preparare: Carnea porţionată o fierbi în apă cu […]

Frigarui de berbecut

Frigarui de berbecut – un preparat delicios, ideal pentru grătar sau mesele în aer liber. Această rețetă este perfectă pentru a savura carnea fragedă și aromată a berbecutului, combinată cu legume proaspete. Prepararea frigăruilor este simplă și rapidă, iar aromele se intensifică prin marinare și gătire la foc deschis. Acest preparat va impresiona cu siguranță […]